Sari la conținut

FC Braşov a câştigat cel de-al treilea amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya.

Elevii lui Marius Şumudică s-au impus cu scorul de 3-2 (2-0) în faţa formaţiei Sigma Olomouc. Pentru galben-negri au punctat Udoji, Distefano şi Buga, în timp ce pentru cehi a punctat Adam Varadi, de două ori. Înainte de începerea jocului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al formaţiei de sub Tâmpa, Iosif Kovacs, care a încetat din viaţă în noaptea de miercuri spre joi. Stegarii au jucat cu banderole negre pe braţ. În primele două partide din stagiul de pregătire din Turcia, FC Braşov a învins Torpedo Kutaisi cu 2-0 şi a terminat la egalitate, scor 1-1 cu Belchatow.
Stegarii au început foarte bine partida cu cehii de la Sigma Olomouc. În minutul cinci, Nuno Viveiros a pătruns în careu a centrat pentru Ilijoski, însă şutul macedoneanului a fost respins în corner de fundaşii cehi. Davide Dias a executat foarte bine o lovitură de la colţul terenului şi nigerianul Udoji a înscris cu o lovituă de cap.  În minutul 14, Nuno Viveiros a făcut o cursă pe partea dreaptă, însă centrarea portughezului a fost prea înaltă pentru Ilijoski.
Zece minute mai târziu, galben-negrii şi-au mărit avantajul. Davide Dias l-a găsit cu o pasă în interiorul careului pe Udoji, acesta a driblat un adversar şi i-a pasat lui Distefano, care a avut o simplă formalitate de îndeplinit. De la acest scor, braşovenii au ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie şi cehii au trecut la conducerea jocului, însă evoluţia foarte bună a lui Felgueiras a făcut ca FC Braşov să intre la odihnă cu un avantaj de două goluri.
S-au trezit cehii. Partea a doua a jocului a început perfect pentru FC Braşov. În minutul 51, FC Braşov a dus scorul la 3-0. Mateiu a centrat perfect de pe partea dreaptă şi Mugurel Buga a înscris fără probleme, cu latul, din opt metri. În minutul 56, Blaze Ilijoski a scăpat singur cu portarul cehilor de la Sigma Olomouc, însă nu a reuşit să-l învingă pe acesta.
În minutul 61, Felgueiras a ieşit pe sub minge la o lovitură de colţ a cehilor şi Adam Varadi a înscris în poarta goală. După această greşeală, „Super Mario” a facut minuni în poarta galben-negrilor şi a păstrat avansul stegarilor. Cristi Ionescu şi Moutinho au ratat oportunităţi de a înscrie, şi în ultimul minut de joc Varadi a punctat din nou pentru Sigma Olomuc. Atacantul cehilor a înscris din trei metri, după ce Felgueiras a respins în faţă lovitura de cap a aceluiaşi Varadi.    
Mulţumit parţial de joc. La finalul partidei cu Sigma Olomouc, tehnicianul braşovenilor, Marius Şumudică, s-a declarat parţial mulţumit de jocul formaţiei pe care o antrenează.
„Am spus mereu că nu îmi place să pierd nici măcar în meciurile amicale. Victoriile conteză pentru orice echipă şi mai ales pentru una care nu a încheiat de mult timp mai sus de locul 9 în Liga 1. Orice victorie îţi dă moral şi te te ajută să creşti în valoare. Mi-am dorit să câştigăm, chiar dacă miercuri am avut programte antrenamente tari. Acest lucru s-a văzut pe final, când cehii au avut mai multă prospeţime. Mă bucur că marcăm mult, mă îngrijorează faptul că şi primim multe goluri. Suntem pe un drum bun, dar mai avem de lucru la relaţiile de joc. Sper să ajungem în formă cea mai bună la meciul cu Pandurii Tg. Jiu”, a spus Şumudică.
Atacantul Mugurel Buga avea lacrimi în ochi la finalul jocului cu Sigma Olomouc. „Nu am cuvinte. Iosif Kovacs a fost un om care mi-a fost foarte drag. Despre meci nu pot spune decât că a fost un antrenament reuşit şi o victorie care ne dă moral”, a spus Buga.

Comentarii

Ultimă oră