Sari la conținut

Când la Parchet, când la proces. Aşa şi-a petrecut timpul prefectul Braşovului, Ion Gonţea, timp de două zile. Mai întâi, a fost chemat de procurorii anticorupţie la sediul DNA Bucureşti, pentru audieri.
Gonţea a fost citat să dea explicaţii anchetatorilor, în dosarul în care fostul şef de la OPC Braşov, Ionel Spătaru, este arestat pentru luare de mită. N-a suflat nicio vorbă în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA. După câteva zile a schimbat destinaţia. De la o instituţie de anchetă, la una de judecată, mai exact la sediul Curţii de Apel Iaşi. Ion Gonţea a fost chemat la procesul în care este judecat pentru fals intelectual.
Ca urmare, spun magistraţii, în sarcina lui s-a reţinut şi infracţiunea de favorizarea infractorului. Asta în legătură cu 3 acte notariale întocmite de inculpat, în perioada în care activa la biroul său de specialitate din Braşov. Deşi procesul a început în urmă cu aproape 3 ani, până acum Ion Gonţea n-a călcat în sala de şedinţă. La termenul programat pe 10 octombrie, însă, n-a mai lipsit, spune purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi, judecătorul Aurel Dublea.(A.V.)

Comentarii

Ultimă oră