Sari la conținut

Naţionala de handbal feminin a obţinut a doua victorie la Mondiale

A doua prestaţie a tricolorelor la mondialul brazilian nu l-a mulţumit pe Radu Voina. După o partidă cu emoţii în faţa Tunisiei, România a avut în faţă un adversar şi mai accesibil, Cuba, numai bun pentru a-şi regla tirul pentru Brazilia şi Franţa, adversarii cu greutate din grupă, dar şi pentru a mai pune la punct anumite lucruri care n-au mers în primul joc. Mai ales că reprezentanta Americii Centrale se află încă la stadiul deprinderii tainelor în handbalul feminin, iar la Mondiale a deplasat numai un lot de 13 jucătoare, dintre care trei portari.
Jocul scârţâie, punctele rămân. România adună victorii scontate la Sao Paulo, care îi asigură deja prezenţa în optimile de finală ale Campionatului Mondial. După Tunisia, tricolorele au învins şi echipa Cubei, cu 33-27. Doar victoriile au rămas însă după primele zile la turneul final, întrucât jocul este departe de a-l mulţumi şi pe Radu Voina. Selecţionerul a început partida cu prima linie, dar a schimbat-o după 15 minute, când România s-a desprins la 12-8. Jocul nu a fost însă nici de această dată convingător, fetele lui Voina dând impresia că au intrat relaxate în teren. Până la pauză, România s-a desprins la şase goluri (20-14), noutatea în tabăra ţării noastre fiind postul atribuit lui Carmen Amariei, cel de pivot. În condiţiile în care Oana Manea este incertă pentru următoarele jocuri, chiar dacă aseară a luat loc pe bancă, Radu Voina a încercat să testeze o soluţie de rezervă pentru Chintoan.
Muştruluiala de la timeout. Partea secundă a partidei nu a adus însă şi descătuşarea în jocul României, unul pigmentat cu greşeli în special pe faza ofensivă. După 27-17 în minutul 40, tricolorele s-au văzut luate la joc de Cuba, care a redus ecartul la un surprinzător 25-30 (min. 53). Motiv pentru Radu Voina să fie furios şi să ceară time-out pentru a-şi certa jucătoarele: "Sunteţi penibile în atac. Nu vedeţi că râde sala de voi. Hai, treceţi şi jucaţi". Imediat, pe teren au reapărut o mare parte din titulare, însă până la final România a mai pus un singur gol diferenţă la zestre: 33-27.  
Delăsare sau neputiinţă? Nemulţumit de jocul tricolorelor, Voina a pus la finalul jocului cu Cuba tunurile pe jucătoare. “Probabil că am subapreciat Cuba. Frica nu a fost neapărat de rezultat, ci de accidentări. Din cauza pasivităţii în apărare, cubanezele au intrat cu putere în atac. Nu e de învinovăţit Cuba, ci jucătoarele noastre, care probabil uită că sunt la un Campionat Mondial sau pretenţiile noastre sunt prea mari.Totul a plecat de la apărare. A fost lipsă crasă de combativitate, fiecare a jucat pentru ea. Trebuie să jucăm colectiv, ceea ce noi nu prea am reuşit. De ce nu am evoluat colectiv, trebuie să le întreb şi pe ele.” a declarat Voina
Sărbătorita golgheteră. Cristina Vărzaru a împlinit în ziua meciului cu echipa Cubei 32 de ani. A început din primul minut. A marcat de cinci ori şi, după meci, şi-a servit fetele la hotel cu o felie de tort. “Toate ne dorim să jucăm bine, să facem un rezultat bun. Probabil că am intrat în jocul Cubei, la fel cum s-a întâmplat şi în meciul cu Tunisia. Nici nu am pus umărul în apărare. Dar eu cred că în partidele cu Brazilia şi Franţa ne vom motiva altfel” ne-a spus “Varzi” la finalul partidei.

Comentarii

Ultimă oră