Sari la conținut

Municipalitatea a majorat plafonul maxim până la care persoanele în vârstă pot beneficia de tichete sociale

municipalitatea-a-majorat-plafonul-maxim-pana-la-care-persoanele-in-varsta-pot-beneficia-de-tichete-sociale

Consiliul Local a aprobat în ședința de astăzi propunerea executivului de majorare a plafonului maxim de venit până la care persoanele în vârstă au dreptul la tichetele sociale, în cadrul programului ,,Dar din suflet pentru seniori”, campanie care se derulează cu ocazia sărbătorilor pascale și a celor de Crăciun. Începând de luni, 4 aprilie, toți brașovenii care au împlinit vârsta legală de pensionare și venituri de până la 1.200 de lei vor beneficia de tichete sociale în valoare de 100 de lei, care vor fi distribuite de Direcția de Asistență Socială. Până în prezent, plafonul maxim de venit era de 1.000 de lei.


,,Având în vedere vremurile grele în care trăim și prețurile care au crescut, ne dorim să-i ajutăm pe bunicii brașoveni. Astfel, pentru campania «Dar din suflet pentru seniori» creștem plafonul maxim până la care aceștia se pot încadra pentru a primi tichetele sociale. Dacă până acum, suma de referință era o mie de lei și puteau primi tichete cei care aveau un venit sub acest acest nivel, acum acest plafon crește la 1.200 de lei. Față de cele 2.900 de persoane care puteau beneficia de aceste tichete până acum, vom putea ajuta și le vom putea mulțumi unui număr de aproape până la 6.000 de bunici, oferindu-le aceste tichete. Această campanie se desfășoară de două ori pe an, de sărbătorile pascale și de Crăciun, iar în perioada următoare îi așteptăm pe beneficiari să vină să-și ridice tichetele de la Direcția de Asistență Socială”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.


Conform datelor obținute de Direcția de Asistență Socială, 2.901 de brașoveni, persoane vârstnice, au venituri de până la 1.000 de lei. Prin adoptarea hotărârii de majorare a plafonului maxim la 1.200 de lei, crește numărul de beneficiari la 5.969 de persoane, ceea ce însemnă dublarea numărului de beneficiari ai acestui proiect social.


Pentru a beneficia de tichete sociale în cadrul proiectului ,,Dar din suflet pentru seniori” trebuie să fie îndeplinite cumulativ următoarele condiții:


1. Solicitantul/solicitanta a împlinit vârsta legală de pensionare de 65 de ani (bărbații) sau 63 ani (femei). Se consideră că îndeplinesc această condiție și persoanele care împlinesc vârsta legală de pensionare în anul calendaristic al campaniei în cadrul căreia se solicită ajutor;


2. Solicitantul/solicitanta are domiciliul stabil în Municipiul Brașov;


3. Solicitantul/solicitanta este pensionar al sistemului public de pensii;


4. Pensia lunară din sistemul public de pensii a solicitantului este de până la 1.200 lei inclusiv;


5. Solicitantul/solicitanta nu are datorii față de bugetul local.


Tichetele se distribuie prin intermediul Direcției de Asistență Socială, în baza unei cereri, însoțită de actul de identitate al solicitantului și de cuponul de pensie din luna solicitării ajutorului sau din luna anterioară.

Comentarii

Ultimă oră