Sari la conținut

Mesaj de la IPJ Brașov pentru cetățeni: nu orice persoană care îți intră în casă îți vrea binele!

mesaj-de-la-ipj-brasov-pentru-cetateni-nu-orice-persoana-care-ati-intra-in-casa-iti-vrea-binele-

Printr-un comunicat de presă, IPJ Brașov avertizează cetățenii că furturile din locuințe se pot produce fie când proprietarii nu se află la domiciliu, fie când aceștia se află acasă, prin diferite metode de înșelăciune!

Aceste furturi sunt comise de către persoane care pretind ca sunt reprezentanți ai firmelor de electricitate, gaz, cablu TV, telefonie etc., sau că prestează anumite activități de reparație ori servicii obligatorii (verificări instalații apă/gaz, coșerit, deratizare, verificări centrale termice, etc.)


Uneori infractorii spun că sunt reprezentanții unor instituții de stat sau private (primărie, asociații, fundații, etc.) și oferă servicii în domeniul asistenței sociale.


Aceștia intră în locuință cu permisiunea victimelor și profitând de neatenția lor sustrag diferite bunuri și mai ales bani.


Pentru a nu fi victimele infracțiunilor de furturi din locuință, Poliția Brașov vă recomandă:


l Fiți precauți când la ușa dvs se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că reprezintă companii de utilități sau alte instituții;


l Nu primiţi în curte persoane necunoscute, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparaţii! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!


l Verificați la administratorul blocului dacă a fost solicitat serviciul vreunei companii, dacă se execută lucrări sau reparații în zona unde locuiți;


l Nu aveți încredere în persoanele care solicită bani pentru ajutoarele umanitare;


l Rețineți că pentru lucrări de reparații sau mentenanță, reprezentanții firmelor se deplasează cu autospeciale inscripționate cu denumirea societății respective.


l Nu este nimic greșit din partea dumneavoastră dacă notați numele acestora și alte detalii și verificați telefonic dacă scopul legitim pe care îl invocă este real. Astfel veți putea pune la dispoziție date utile polițiștilor, în situația în care așa-zișii binevoitori ascund intenții infracționale; Dacă persoana devine grăbită sau agitată, este primul indiciu care ar trebui să vă dea de bănuit că nu este cine pretinde!

În cazul în care ai fost victima unui hoț din locuințe sau ați fost înșelat, anunțați imediat poliția la numărul 112 sau sesizați cea mai apropiată secție de poliție !

Comentarii

Ultimă oră