Sari la conținut

Ar putea ţine un curs de bune practici pentru cei din administraţia locală. Deşi este la primul mandat, primarul din Comăna, Viorel Grusea (foto), a reuşit să ducă la capăt proiecte importante pentru comunitate.

Tăiat la investiţii. Pentru că primarul este din opoziţie, adică liberal, finanţările pentru mai multe investiţii din Comăna au fost tăiate. Asta s-a întâmplat la alegerile din 2008, după ce a câştigat primăria, iar câteva luni mai târziu PDL-iştii ajunşi la Putere au tăiat toate fondurile deja alocate comunei Comăna. Când a preluat mandatul de primar la Comăna ştia că primul lucru pe care trebuie să îl facă este grădiniţa, investiţie care a primit finanţare de la guvernul Tăriceanu. Imediat dupa ce PDL-iştii l-au pus pe Boc prim ministru, au retras banii alocaţi administraţiilor conduse de primari ai opoziţiei. Oamenii din Comăna reuşiseră să facă doar temelia. Era nevoie de o gradiniţă nouă, spun localnicii. Micuţii au la dispoziţie pe timpul anului şcolar un spaţiu impropriu. Sunt aproape 80 de copii care abia aşteaptă să se joace şi să înveţe în sălile noi de clasă.
Serviciul „Ridicări Animale”. O idee interesantă este construcţia unui spaţiu în care să fie ţinute animalele confiscate după ce intră ilegal pe terenurile oamenilor. Proprietarii acestora vor trebui să plătească atât pentru distrugerea proprietăţii cât şi pentru a-şi recupera animalele din obor.
Centru zonal ISU. Oamenii mai au un of. Nu au canalizare, însă primarul speră ca banii necesari să vină de la ministerul dezvoltării condus de Elena Udrea. Proiectul a fost depus, asteaptă undă verde, dar şi finanţare. În Comăna se mai construieşte un centru zonal pentru situaţii de urgenţă, un proiect de anvergură, iar pe străzi sunt adevărate şantiere. Se lucrează la rigolele pentru apa pluvială, dar se fac şi trotuare pentru zonele care până de curând au fost defavorizate. Vorbim despre cartierele de romi, care din mandatul lui Grusea beneficiază de apă curentă, iluminat public şi drumuri pietruite.
Angajează local. Toate aceste lucrări au fost plătite la jumătate de preţ! Asta pentru că au fost executate de localnici. Cei mai săraci, dar şi cei mai harnici şi meseriaşi au fost angajaţi la societatea comercială aflată sub tutela consiliului local din Comăna. Astfel, în jur de 20 de oameni necăjiţi nu mai primesc ajutor social, ci sunt salariaţi ai comunităţii. Aşadar, în loc să plătească firme care să presteze lucrările din comună, Grusea preferă să le dea de muncă oamenilor, să le asigure salariu, cheltuind astfel bani puţini de la bugetul local.

Comentarii

Ultimă oră