Sari la conținut

Luna decembrie va rămâne mereu în inimile noastre!

Pentru  elevii clasei a IV-a D ai Şcolii Generale nr. 5 Braşov luna decembrie a fost una specială.  
Copiii, membri ai Cercului de Educaţie pentru Cetăţenie Democratică de la Palatul Copiilor Braşov, împreună cu cadrele didactice îndrumătoare prof.inst.Eugenia Creţoi şi prof. Nicoleta Nedelcu, au păşit cu inima deschisă, pe 19 decembrie, spre Centrul rezidenţial pentru vârstnici “Maria”, din localitatea Sânpetru, în dorinţa de a aduce puţină bucurie şi lumină în sufletul “bunicilor” de acolo.
Copiii au ales astfel să pătrundă în magia Sărbătorilor de iarnă într-un mod special, colindând  şi având la bază motto-ul „Niciodată să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi”. Elevii îndrumaţi de dascăli au desfăşurat apoi şi alte activităţi care au avut drept scop promovarea voluntariatului şi implicarea în acţiuni umanitare, de întrajutorare a celor aflaţi în nevoie. Astfel, au ajuns la un Centru de plasament din comuna Tărlungeni, pentru a dărui copiiilor abandonaţi jucării, dulciuri, alimente, articole de îmbrăcăminte, rechizite, dar şi articole de igienizare.
Această acţiune umanitară face parte din proiectul ,,Şi ei sunt colegii noştri,, care a demarat în anul 2008. Elevii clasei a IV- a D ai Şcolii Gen.nr.5 din Braşov i-au primit ieri, în sala de clasă, pe copiii de la Grădiniţa Nr. 13 din Braşov. I-au colindat, iar apoi i-au servit cu dulciuri preparate chiar de către micii şcolari. Nu doar de sărbători. De asemenea, pe parcursul anului 2011, elevii şi cadrele didactice participante la proiect au realizat o serie de vizite la muzee, case memoriale, au vizionat filme, şi au făcut numeroase deplasări la porţile Cetăţii braşovene şi a cetăţilor fotificate din împrejurimile oraşului. Asta în scopul conştientizării elevilor asupra importanţei cunoaşterii trecutului istoric al oraşului, dar şi din necesitatea conservării patrimoniului existent. Toate acţiunile desfăşurate de acest colectiv de elevi se înscriu în Proiectului de Parteneriat Educaţional încheiat între instituţii partenere – Palatul Copiilor Braşov reprezentat de prof. Nicoleta Nedelcu şi Şcoala Generală nr.5 reprezentată de prof. Eugenia Creţoi.    A.V.

Comentarii

Ultimă oră