Sari la conținut

Lucrările la ocolitoarea Braşovului au fost blocate

Lucrările la centura ocolitoare a Braşovului au fost din nou blocate, deşi lucrările erau în curs de licitare. De data aceasta, explicaţia este aceea că finanţarea nu va mai fi asigurată de la nivel local, ci de Ministerul Transporturilor. Potrivit autorităţilor locale, legătura între tronsonul I al ocolitoarei Braşovului şi tronsonul II, respectiv între sensul giratoriu de pe Zizinului (ieşirea spre Tărlungeni) şi rondul de pe strada Hărmanului, unde se face conexiunea cu tronsonul de ocolitoare DN 11 – DN 13, alături de realizarea celui de al treilea tronson, dintre DN 13 şi DN 1 (ieşirea spre Sibiu), şi dublarea celui de al doilea tronson, precizează Bună Ziua Braşov.
Ministerul Transporturilor a scos la licitaţie lucrările pentru primul şi al treilea tronson, însă procedura a fost stopată pentru moment, pe motiv că ar exista o solicitare a Comisiei Europene referitoare la cel de al doilea tronson.
Proiectul de dublare a celui de al doilea tronson al ocolitoarei Braşovului a fost prins iniţial în Planul Integrat de Dezvoltare al Braşovului, pentru care exista finanţare. Însă, Comisia Europeană a solicitat Ministerului ca să preia acest proiect, astfel că realizarea întregii ocolitoare să se realizeze unitar. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră