Sari la conținut

Locuitorii din cartierele noi din Tractorul doresc amenajarea unui parc

locuitorii-din-cartierele-noi-din-tractorul-doresc-amenajarea-unui-parc

Locuitorii din noul Tractorul propun mutarea Jandarmeriei şi transformarea respectivului teren în parc!

 Asociaţia Comunitară pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Braşov a lansat o petiţie online în vederea susţinerii demersului ce vizează creşterea suprafeţei de spaţii verzi şi implicit a numărului locurilor de joacă şi de agrement din această nouă zonă rezidenţială.

Propunerea Asociaţiei este ca actualul teren unde este amplasată Jandarmeria, precum şi o altă unitate militară care este dezafectată într-o proporţie destul de mare să fie transformat în parc.

„Suprafaţă totală a cartierului Tractorul de aproximativ 480 de hectare este practic lipsită de spaţii verzi. Dezvoltatorii imobiliari au construit ansambluri rezidenţiale fără sau cu foarte puţine spaţii verzi. Locurile de joacă pentru copii sunt inexistente sau insuficiente”, au subliniat autorii petiţiei.


   Aceştia au mai adăugat faptul că luând în considerare extinderea imobiliară a Braşovului, ar fi optimă relocarea unităţilor militare pe alte terenuri deţinute de statul Român.

„Relocarea unităţilor militare ar aduce după sine o serie de avantaje. Unul dintre ele ar fi oportunitatea ca, pe alte terenuri ale statului, tot din judeţul Braşov, în afara localităţilor, indiferent de zonă, să fie construitei campusuri militare complexe, adaptate la nevoile actuale. Apreciem că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov şi Gruparea de jandarmi mobilă Burebista din Braşov ocupă în prezent în jur de 20 hectare. Aceste instituţii, aflate în subordinea MAI, ar putea ceda o parte din suprafaţa pe care o ocupă către domeniul public, pentru a contribui la realizarea parcului Jandarmeriei. Pe terenurile astfel eliberate şi aflate în domeniul public, s-ar putea realiza parcuri în mijlocul noilor cartiere rezidenţiale.

Parcul Jandarmeriei din Tractorul ar putea avea aproximativ 50 de hectare. Odată cu realizarea acestui parc, s-ar putea dubla suprafaţa parcurilor existente astăzi în Municipiul Braşov”, au explicat reprezentanţii Asociaţiei Comunitare pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul.

În zonă, există un proiect propus de către Primăria Braşov de a transforma o parte din fost uzină Rulmentul în parc şi zonă de agrement. Parcul Rulmentul este un proiect de reconversie a fostei platforme industriale Rulmentul în cel mai mare parc din Braşov, pe o suprafaţă de 31 de hectare. La baza acestui proiect stă un studiu realizat de Banca Mondială, care a propus 3 scenarii de reconversie a zonei, scenariul ales fiind cel care prevede cea mai mare dezvoltare de zone verzi pe acest areal.

Astfel, sunt menţinute 8% dintre clădirile existente şi pe 17,5 ha se amenajează parcuri şi spaţii verzi create pe loturi, conform propunerii.

Comentarii

Ultimă oră