Sari la conținut

Lipsa haldelor de deşeuri costă scump primăriile

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Braşov, în lunile iulie-august au fost emise amenzi în valoare totală de 120.000 de lei pentru primăriile din mediul urban, pentru nerezolvarea problemei haldelor de deşeuri. Unităţile administrativ-teritoriale rurale au primit, de la începutul anului şi până acum, amenzi în valoare de 53.000 de lei.

"Din controalele efectuate în cursul acestui an am constatat că există foarte multe zone unde deşeurile sunt depozitate necontrolat. Aceste arii de depozitare neconformă sunt amplasate în general la marginea localităţilor şi au suprafeţe între 50 mp şi chiar 2.000 mp. Închiderea acestor depozite de gunoi neautorizate ar fi trebuit realizată încă din 2008, dar nici până acum nu au fost închise. Urmează să efectuăm noi controale, iar primăriile care nu şi-au rezolvat problemele, vor primi sancţiuni şi mai dure", au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu Braşov.

Prin adoptarea planului de gestionare a deşeurilor de către Consiliul Judeţean Braşov, ar urma să fie construit un depozit ecologic în zona Făgăraş, care să completeze necesităţile de colectare de pe întreg teritoriul judeţului, alături de cel existent la Săcele, precum şi amplasarea unor staţii de tratare, de transfer şi de colectare selectivă, amplasate în mai multe zone.

Comentarii

Ultimă oră