Sari la conținut

Judeţul Braşov, cu potenţial medieval şi medical

Comisia de Turism a Consiliului Judeţean Braşov pregăteşte două programe pentru a atrage cât mai mulţi turişti în judeţ.

Turismul medical, un circuit cu cetăţile medievale şi bisericile fortificate ale Braşovului şi camping în zona Ţării Făgăraşului sunt câteva dintre proiectele turistice destinate străinilor, pe care Consiliul Judeţean se pregăteşte să le lanseze, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) din judeţul Braşov.


Peste 60.000 de doritori. Primul dintre acestea se referă la elaborarea unor programe judeţene destinate turiştilor străini care vor să-şi trateze afecţiunile stomatologice, estetice sau chirurgicale în clinicile private din judeţul Braşov, la pachet cu sejururi şi vacanţe în zona Braşovului. "Vom avea un departament special creat pentru acest proiect. Vom tipări o broşură cu principalele clinici din judeţ şi le vom duce la conferinţele de turism la care vom participa. Avem deja câţiva medici care s-au arătat deschişi faţă de acest proiect şi este posibil ca anul viitor să îl lansăm", a declarat consilierul judeţean Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei Judeţene pentru Turism. Anul trecut, 60.000 de străini au venit să se trateze în România, cheltuind aici 250 de milioane de euro pe servicii medicale, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Potrivit estimărilor, încasările României din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an începând din 2015.


Circuit medieval. Pe de altă parte, dezvoltarea turismului de camping în judeţul Braşov reprezintă o altă preocupare pe care reprezentanţii APDT o au în plan. Directorul asociaţiei, Christian Macedonski, se află în aceste zile în regiunea Astoria (Spania), o zonă recunoscută în rândul turiştilor împătimiţi de camping pentru a prelua modelul şi a-l implementa în zona Făgăraşului. Totodată, executivul judeţului intenţionează să lanseze un circuit turistic destinat în primul rând pensionarilor din Germania, care să includă vizite la bisericile fortificate şi cetăţile medievale din judeţul Braşov. Turiştii ar urma să aterizeze la Sibiu şi să-şi petreacă trei zile la Braşov, vizitând Cetatea Râşnov, Cetatea Făgăraşului, Sâmbăta sau bisericile fortificate de la Hărman, Codlea, Cristian, Ghimbav, Roadeş, Feldioara şi altele. Promovarea acestui proiect se va face prin agenţiile de turism din Nurnberg. Acesta ar urma să fie implementat din primăvara anului viitor şi mai cuprinde destinaţii din oraşele Sighişoara, Mediaş şi Sibiu. "Ultimele detalii legate de preţul acestui sejur, care durează în total 7 zile, precum şi alte aspecte, vor fi puse la punct pe data de 14 septembrie, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii din turism din ţară, de la Sibiu", a mai precizat Dragoş Crăciun.



"Sperăm ca aceste programe să devină atractive pentru turiştii străini ca ei să lase cât mai mulţi bani în Braşov şi în judeţ", a declarat Dragoş Crăciun,  preşedintele Comisiei de Turism a Consiliului Judeţean Braşov

Comentarii

Ultimă oră