Sari la conținut

Încă o mie de locuri de parcare în cartiere

Până la finele anului, cel puţin o mie de noi locuri de parcare rezidenţiale vor fi construite în cartierul Răcădău şi în zona Griviţei, anunţă www.adevărul.ro, citându-l pe Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

De la ce preţ se licitează

„Avem planurile avizate de către preşedinţii asociaţiilor de proprietari şi până la finele anului vom începe noi lucrări în zonele unde avem cereri nu numai în cele două cartiere”, a explicat Toarcea. Conform regulamentului aprobat anul trecut de către Consiliul Local, atribuirea locurilor de parcare către beneficiari se face fie direct, fie prin licitaţie. Licitaţia pleacă de la preţul minim al unui abonament pentru un loc în zona respectivă, iar pasul de licitaţiei este de un leu. Tarifele aprobate de Primărie se aplică după patru zone ale oraşului, respectiv 156 lei /an pentru zona A, 144 lei /an pentru zona B, 132 lei /an pentru zona C şi 120 lei /an pentru zona D.

Care sunt priorităţile la atribuire

Locurile de parcare dintre blocuri sunt atribuite cu prioritate braşovenilor care deţin apartament proprietate personală în zonă, dar şi autovehciul înmatriculat la adresa de domiciliu. Pe locul doi în lista de priorităţi se află proprietarii care au vehiculul înmatriculat pe altă adresă şi abia pe ultimul loc se află firmele care deţin apartamente în zonă. Pentru a obţine un loc de parcare braşovenii trebuie să depună la asociaţia de proprietari o cerere însoţită de o serie de documente.

Atribuit timp de un an

Locul de parcare câştigat prin licitaţie este atribuit pentru o perioadă de un an, iar pentru prelungirea valabilităţii, titularul abonamentului trebuie să îşi achite taxa pentru anul următor la Direcţia Fiscală a Primăriei, înainte de expirarea termenului. Persoanele care doresc atribuirea unui loc după ce s-au organizat licitaţiile trebuie să facă o cerere la Primărie şi în funcţie de cele rămase libere în zonă li se va acorda şi acestora un loc.

Comentarii

Ultimă oră