Sari la conținut

Aflat, astăzi, în faţa judecătorilor instanţei supreme, avocatul Victor Teodorescu, acuzat de uciderea soţiei sale, nu și-a mai putut stăpâni furia, acuzând lipsă de profesionalism în cazul anchetatorilor.

„Este cel mai subiectiv rechizitoriu și fără lipsă de obiectivitate pe care l-am întâlnit în viața mea. Să nu faci nici o probă în apărare deși se indică, să nu ții cont de șantaj și de implicarea emoțională, ...nu se audiază martori..., să nu cunoști tu, ca procuror o tactică de audiere...”, a spus furios avocatul.

În replică, procurorul de ședință a încercat să amintească judecătorilor faptul că avocatul Teodorescu, în timp ce a fost supus probei cu poligraful, și-a recunoscut fapta pe jumătate, precizând că a pus la cale doar tâlhăria soției sale. De asemenea, s-a mai adus în discuție biletele scrise de avocat în care era planul de ucidere al soției acestuia. In proces se judeca prelungirea sau nu a măsurii arestării avocatului.

Scrisoarea pentru crimă

„Scrisoarea” cu indicaţiile avocatului Victor Teodorescu, pentru ucigaşul soţiei sale, Erwin Preşmereanu, a fost redactată chiar în ziua crimei, potrivit rechizitoriului.
Pe una dintre pagini este desenată o schiţă a străzii pe care se află vila soţilor Teodorescu, dar şi a casei. Schiţa este însoţită de textul: „Să iei o legitimaţie cu poza ta, ca să nu atragi atenţia. Legitimaţia şi un registru de doi lei. Te duci pe str. Brazilor, la nr…, vezi că e căzută cifra 5 din număr. Ai la dispoziţie 5 ore să te pregăteşti şi ideal este să acţionezi la ora 15.00-15.15, azi, că mâine s-ar putea să fie prea târziu. De mâine până duminică e soare. Azi e vreme proastă, lumea merge cu capul în jos. Plouă, e şi frig şi oamenii tind a se grăbi să intre în casă mai repede decât atunci când e cald”.
Erwin Prejmereanu şi-a confecţionat, la indicaţiile lui Victor Teodorescu, o legitimaţie falsă de angajat al Electrica şi i-a cerut soţiei avocatului să-i permită accesul în locuinţă, sub pretextul citirii unui contor. A lovit-o, apoi, de mai multe ori, cu un levier în cap şi, fiindcă nu murea, a înjunghiat-o de 15 ori cu un cuţit luat din bucătărie. Avocatul ramane in arest deoarece magistratii au decis prelungirea măsurii arestării.

Comentarii

Ultimă oră