Sari la conținut

Ghiţă Mureşan organizează tabără de baschet la Braşov

Timp de patru zile fostul jucător în NBA, clujeanul Ghiţă Mureşan, învaţă pe copiii braşoveni să joace baschet. Evenimentul face parte din campania "Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2011", în cadrul căreia Ghiţă Mureşan organizează tabere de baschet în cinci oraşe din România.


120 de copii antrenaţi gratuit. Participarea la tabără este gratuită iar înscrierile se fac pe site-ul http://ghitamuresan.ro/.  Tabăra va primi un număr de câte 120 de copii maximum, cu vârste între 9-11 ani şi 12-14 ani. În cele 4 zile, se fac 2 antrenamente de câte 3 ½ ore,  unul dimineaţa şi unul după-amiaza. Cei 120 copii primiţi la tabară se împart pe două grupe de vârstă, câte 60 de copii per  grup. Copiii vor fi antrenaţi de către echipa de profesori antrenori a  taberei, formată din 6 specialişti în baschetul de performanţă, fiecare  antrenor având alocată o grupă de 10 copii. Antrenamentele vor fi  supervizate direct de Ghiţă Mureşan.

Pe parcursul antrenamentelor se organizează concursuri  cu premii atractive, demonstraţii ale unor jucători profesionisti  invitaţi de Ghiţă Mureşan. Tabăra va avea loc la Braşov între 11-14 august şi va fi organizată la complexul Comercial Carrefour.

Românul din NBA. Născut pe 14 februarie 1971 în Tritenii de Jos, Cluj, Ghiţă Mureşan este singurul jucător român de baschet care a activat până acum în NBA (National Basketball Association). Înalt de 2,31 m, Ghiţă Mureşan deţine împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.Cel poreclit "Big Ghitza" a încercat şi actoria, fiind un personaj principal în filmul "Uriaşul meu" din 1998, în care a jucat împreună cu Billy Crystal.Recordul lui Ghiţă Mureşan pentru naţionala României este de 42 de puncte, reuşite într-un meci cu Suedia, în noiembrie 1992. În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) şi două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award.

Comentarii

Ultimă oră