Sari la conținut

Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de vehicule grele, cu o capacitate de 32 tone şi 60 de tone, programate să intre în producţie la finalul acestui an, a declarat Carol Rugacs, directorul general al constructorului de autocamioane.

Cele mai noi modele de camioane construite de uzina de la Braşov au intrat în producţie cu cinci ani în urmă. Rugacs a precizat că noile camioane pot fi adaptate la multiple tipuri transport şi lucrări.
Nădejde la americani. În plus, Uzina Roman  se aşteaptă ca la finele acestui an să fie reluate livrările importante de camioane către Armata Statelor Unite. „Momentan, americanii au probleme mari. Anul acesta am livrat doar vreo 30 – 40 de camioane către ei, în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari, dar de regulă spre sfârşitul anului se face planul bugetar şi atunci încep comenzile. Ne aşteptăm ca în noiembrie să ne vină comenzi mai mari”, a spus Rugacs, care conduce o companie cu 470 de angajaţi.
Livrări în creştere. Roman a produs 42 de vehicule în primul semestru, faţă de şase în perioada similară din 2010. Constructorul a livrat 80 de vehicule în acest an, de aproape trei ori mai mult comparativ cu primele şase luni ale anului trecut.
Ce se produce. Printre vehiculele grele produse pe platforma Roman se numără basculante de până la 25 tone, autotractoare (până la 35 tone), betoniere (până la 29 tone), remorchere (până la 40 tone), vehicule pentru industria petrolieră (până la 57 tone) şi autocamioane forestiere (14 tone).
Constructorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 33 milioane lei, de peste 2,5 ori mai mică faţă de 2009. Roman Braşov este controlat de omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie din anul 2004.

Comentarii

Ultimă oră