Sari la conținut

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) ar putea să nu mai aibă loc în 2013 în Braşov şi pe Valea Prahovei pentru că nu există infrastructura necesară.



Problema cea mai gravă cu care se confruntă românii este lipsa infrastructurii. În prezent, pentru FOTE nu avem pregătit decât patinoarul olimpic de la Braşov, care se strică odată la trei luni şi pista de sărituri de la Râşnov, ce va fi inaugurată în curând.



N-am putut ascunde nimic.



Conform România Liberă, la întâlnirea oficială solicitată de comisia de evaluare a FOTE din cadrul Comitetului European Olimpic (EOC), re­ pre­ zen­ tan­ ţii noştri nu au putut prezenta decât realizări parţiale, ceea ce l-a nemulţumit pe Guido de Bondt, preşedintele EOC, care răspunde direct de FOTE din partea EOC.  Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, prezent la discuţiile de la Trabzon, a recunoscut întârzierile din programul de organizare al FOTE de pe Valea Prahovei. „La analiza situaţiei în care se află lucrările de la FOTE nu am putut ascunde faptul că nu avem gata decât un singur patinoar, pe cel de la Braşov, şi în curând va fi dată în folosinţă baza pentru sărituri cu schiurile de la Râşnov", a spus Ioan Dobrescu.



Ce probleme avem.



„Marea problemă este că cel de-al doilea patinoar de la Braşov nici nu a fost început, şi nu stăm extraordinar nici la capitolul pârtii. De asemnea nu am putut prezenta nicio listă cu tot ceea ce ţine de logistica întrecerilor pentru că încă nu ne-a fost alocat niciun ban de la buget pentru FOTE". Oficialul CSOR se referă la faptul că şi Statul Român se angajase să susţină competiţia cu 5 milioane de euro. Din păcate, până acum nu s-a alocat niciun leu.



Rugă la guvern



"Încă suntem op­ti­mişti şi credem că adminis­traţiile locale se vor implica efectiv în acest proiect", a spus Ioan Dobrescu. „Chiar de săptămâna viitoare mă voi întâlni personal cu toţi primarii lo­ca­li­tă­ţi­lor care urmează a fi gazde ale competiţiilor din cadrul FOTE, iar Octavian Morariu (n.r. - preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român) s-a înscris în audienţe la premierul Emil Boc şi la ministrul turismului Elena Udrea. Sperăm să primim cât mai repede banii de la buget de care avem nevoie, pentru a reintra în grafic cu proiectul FOTE până în octombrie, când comisia de evaluare şi-a anunţat din nou prezenţa în România". În urmă cu 6 luni preşedintele CSOR a înălţat pe site-ul FOTE o odă preşedintelui Traian Băsescu în care i-a mulţumit pentru ceea ce a făcut pentru sportul Românesc.

Comentarii

Ultimă oră