Sari la conținut

Patru spitale braşovene au depus proiecte de investiţii în vederea de accesării de fonduri europene, fie pentru instalarea, fie pentru modernizarea sistemelor informatice. Sumele puse la dispoziţie de UE se cifrează între 400.000 de euro şi 1,5 milioane de euro, în funcţie de amploarea investiţiilor.

Beneficiari. Unităţile medicale interesate au fost într-o primă fază spitalele Clinic Judeţean de Urgenţă, cel de Obstretică-Ginecologie şi cel de Neuropsihiatrie din Braşov, precum şi Spitalul din Zărneşti, care deţine o secţie de cardiologie dotată cu echipamente de ultimă oră. Pentru a putea beneficia de fonduri se pot înscrie şi spitale mai mici din judeţ, care vor fi "satelit" pentru centre importante, care vor fi desemnate lider de proiect. Specialiştii administraţiei judeţene au oferit şi vor asigura şi pe viitor consultanţă în demersurile de realizare a proiectelor.

Fonduri suplimentate. De asemenea, mai multe cheltuieli pentru lucrările de reabilitare urgente în spitalele din municipiu şi din judeţ au fost votate în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean. 300.000 de lei, alocate anterior Spitalului Clinic de Copii pentru achiziţia unei centrale termice, vor fi folosite pentru blocul operator, urmând ca fondurile pentru reabilitarea termică să fie suplimentate. Mai mulţi bani va primi şi secţia exterioară Zărneşti a Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, pentru refacerea instalaţiilor de încălzire şi prepararea a apei calde menajere.  Consiliul Judeţean Braşov a aprobat suplimentarea bugetului unităţii medicale cu 143.955 de lei. Aceeaşi sumă a fost alocată pentru refacerea instalaţiei electrice.

Comentarii

Ultimă oră