Sari la conținut

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) deja a scos la licitaţie întreţinerea drumurilor naţionale din zonele Bucureşti, Cluj, Craiova şi Braşov pentru perioada 2012-2014. Asta în condiţiile în care CNADNR are datorii de peste 100 milioane de euro pentru lucrările de deszăpezire din ultimele două ierni. Cele mai interesate firme de contractele bănoase cu statul sunt UMB Spedition, patronată de Dorinel Umbrărescu, PA&CO, administrată de Costel Căşuneanu, EuroConstruct Trading ‘98, TEL Drum, Gecor, Argecom şi Vectra International condusă de braşoveanul Marcel Butuza. Toate sunt firme patronate de "regii asfaltului" şi sunt abonate la banii publici în guvernarea PDL, potrivit puterea.ro.

În perioada dintre Crăciun şi Revelion, CNADNR a publicat patru anunţuri de licitaţie, estimate la 875,55 milioane lei, pentru întreţinerea drumurilor administrate de Direcţiile Bucureşti, Cluj, Craiova şi Braşov în perioada 2012-2014. Pentru fiecare licitaţie, CNADNR va încheia cu firmele câştigătoare un acord-cadru pentru întreţinerea drumurilor atât pe perioada iernii, cât şi pe timpul verii.


Contracte de aproape 250 milioane de euro. Licitaţia organizată pentru drumurile care aparţin de DRDP Braşov (1.700 km) are o valoare estimată la 189,56 milioane lei.  Termenul limită pentru primirea ofertelor este 9 februarie, urmând să fie deschise la 15 februarie.  Toate contractele au o durată de doi ani şi sunt finanţate de la bugetul de stat.
Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic. În prezent, drumurile sunt întreţinute în baza unor contracte atribuite de CNADNR în 2008 şi valabile până la finele acestui an.
Direcţia Braşov a avut contracte de 814,12 milioane lei, fără TVA, cu firma Comtram şi alte trei consorţii: Vectra Service - Consal, Spedition UMB - Tehnostrade şi Valdek Impex - Vectra Service - International Spafva.Vezi detalii aici.

Licitaţia pentru întreţinerea drumurilor de la DRDP Craiova, în lungime totală de 2.000 km are o valoare estimată de 135,04 milioane lei. A  treia licitaţie, de 251,24 milioane lei, vizează întreţinerea drumurilor de la DRDP Bucureşti (2.500 km). Iar a patra licitaţie de 299,71 milioane lei, se referă la întreţinerea drumurilor de la DRDP Cluj (2.500 km). (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră