Sari la conținut

Fermierii braşoveni au fost informaţi să respecte normele europene

Fermierii braşoveni au învăţat cum să îşi îngrijească animalele şi ce paşi trebuie să urmeze dacă vor să facă tranzacţii între ei. Oamenii au urmat un curs organizat de Direcţia Sanitar Veterinară. Ingineri zootenhişti, fermieri din Făgăraş, Stupini, Hărman şi Codlea sau veterinari, cu toţii au aflat că indiferent câte animale deţin în fermă, noile norme îi obligă să îşi autorizeze exploataţiile. Şi asta pentru ca inspectorii sanitar veterinari să ştie de unde provine carnea, dacă este sănătoasă şi dacă animalul este crescut şi sacrificat conform normelor europene. Printre altele, cursul organizat de DSVSA Braşov a avut ca scop şi informarea fermierilor braşoveni cu privire la documentele pe care tebuie să le depună ca să obţină autorizaţia, dar şi certificatul de crescător de care au nevoie pentru a-şi comercializa carnea. (A.C.)

Comentarii

Ultimă oră