Sari la conținut

FC Braşov vrea puncte în meciul cu Târgu Mureş

FC Braşov întâlneşte în ultima etapă a trurului de  campionat, formaţia FCM Târgu Mureş, într-o partidă ce se va disputa  vineri cu începere de la ora 20:30 la Târgu Mureş.

Stegarii vin după o victorie importantă cu Astra în timp ce  adversarii de vineri au reuşit să acumuleze nu mai puţin de şapte puncte  în ultimele trei dispute. Braşovenii îşi doresc să facă un joc bun şi  să se întoarcă de la Târgu Mureş cu punct sau puncte. „Întâlnim o echipă  bună care este în formă şi care a obţinut şapte puncte din nouă  posibile. Au şi un antrenor foarte bun, un antrenor italian care  pregăteşte foarte bine din punct de vedere tactic meciurile. Eu cred că  noi vom face un joc bun la Târgu Mureş şi ne vom întoarce de acolo cu  cel puţin un punct. Să nu se înţeleagă că vom merge acolo să stăm cu  fundul în poartă. Vom merge să jucăm fotbal şi vom încerca să venim  acasă cu punct sau puncte. Suntem restanţieri la meciurile din deplasare  de unde nu am adus decât două puncte. Este mult prea mare diferenţa  dintre modul în care ne exprimăm pe teren propriu şi modul în care jucăm  în deplasare. Trebuie să schimbăm acest lucru şi să începem să aducem  puncte şi din deplasare”, a spus Marius Şumudică. Marius Şumudică nu se  va putea baza la jocul cu FCM Târgu Mureş pe mijlocaşul la închidere  Bruno Madeira care este suspendat. Alex Chipciu nu s-a antrenat la  capacitate maximă în această săptămână, însă tehnicianul braşovenilor  speră ca el să poată evolua vineri seara.

La fel ca Barcelona. Tehnicianul braşovenilor spune  că nu este nici fanul lui Mourinho şi nici cel al lui Pep Guardiola, dar  că Messi îi place mai mult decât Ronaldo. Şumudică a declarat că este  încântat de jocul de posesie pe care îl practică Barcelona şi spune că  îşi doreşte ca FC Braşov să joace la fel ca Messi şi compania în partida  de la Tg Mureş. „Nu sunt nici fanul lui Mourinho, nici fanul lui  Guardiola, dar îmi place mai mult Messi decât Ronaldo. Îmi place de  Messi pentru că e un jucător căruia nu prea îi iei mingea. Îmi place  Barcelona pentru că practică un joc foarte bun de posesie. Eu le-am spus  şi băieţilor că vreau să avem posesie, pentru că atunci când mingea  este la tine, adversarul nu are cum să fie periculos. Însă trebuie să  fim atenţi pentru căatunci când pierdem mingea trebuie să ne transformăm  foarte repede într-o echipă defensivă”, a mai spus Şumudică.


Respect pentru Ilyeş. Galben-negrii vor juca vineri  şi împotriva fostului lor căpitan, Robert Ilyeş. Tehnicianul  braşovenilor, Marius Şumudică a fost coleg cu Ilyeş la Rapid şi spune că  fostul idol de sub Tâmpa trebuie respectat înainte şi după meci. „Eu am  fost coleg cu Robert Ilyeş şi îl respect foarte mult. Ce a făcut el  pentru Braşov nu poate fi şters cu buretele, însă trebuie să-l respectăm  până la meci şi după meci. În timpul jocului trebuie să uităm de el”, a  spus Şumudică. „La Târgu Mureş ne vom întâlni şi cu fostul nostru  căpitan Robert Ilyeş, un profesionist desăvârşit şi un jucător de mare  caracter de la care am avut multe lucruri de învăţat. Îl respectăm pe  Ilyeş, sunt convins că va da totul în teren ca echipa sa să câştige,  însă la finalul meciului vrem ca noi să fim cei care ne vom bucura de un  rezultat bun. Ştiu că Braşovul a rămas în inima lui pentru că după  meciul câştigat de noi cu Gaz Metan Mediaş, la Târgu Mureş, în prima  etapă, a venit în vestiarul nostrum şi a cântat alături de noi”, a spus  mijlocaşul stegar Alex Chipciu.(R.T.)

Comentarii

Ultimă oră