Sari la conținut

FC Braşov a câştigat primul amical al iernii, din cantonamentul din Antalya

FC Brașov a trecut cu 2-0 de  Torpedo Kutaisi, forma-ţie care la finalul sezonului trecut a terminat pe locul doi în prima ligă din Georgia. „Stegarii” au început astfel cu dreptul seria jocurilor de verificare din Antalya. Pe parcursul celor două reprize, tehnicianul stegarilor, Marius Şumudică, a rulat 22 de jucători, dintre care doar fundaşul central Cristi Munteanu a bifat toate cele 90 de minute.
Ilijoski, debut cu gol. Braşovenii au început bine meciul, iar Bruno Madeira a avut prima ocazie, în minutul 2: şut de la 25 de metri puțin pe lângă stâlpul din stânga. La prima apariție în tricoul galben-negrilor, golgheterul la zi al Macedoniei, Blazhe Ilijoski, a bifat primul gol pentru formația de sub Tâmpa. Davide Dias a centrat de pe partea stângă, Moutinho a reluat cu capul din colțul careului de şase metri, iar Ilikoski a îndeplinit o simplă formalitate. Era minutul 15 şi macedoneanul deschidea scorul în jocul cu Torpedo Kutaisi. Ilijoski  putea realiza  dubla în minutul 42, însă macedoneanul a ratat incredibil din şase metri, după o centrare perfectă de pe partea stângă a lui Cristi Ionescu.
Premieră şi pentru Pricop. În  partea secundă, georgienii au atacat mai mult, însă fără efect pe tabela de marcaj. Rerpiza secundă a mai adus o premieră: primul gol la FC Braşov şi pentru Pricop. Servit ideal de Enceanu (după un atac la care au mai contribuit Țuțu şi Hadnagy),  fostul jucător al celor de la Unirea Tărlungeni a punctat în minutul 88, pentru scorul final al partidei: FC Braşov – Torpedo Kutaisi 2-0!
În următoarea partidă, elevii lui Marius Șumudică vor juca cu polonezii de la GKS Belchatow. Meciul se va desfășura luni, 30 ianuarie.
„Şumi”, evident mulţumit! Victoria din amicalul cu Torpedo Kutaisi l-a mulțumit pe tehncianul stegarilor, Marius Şumudică. „Mă bucur că am reuşit să câştigăm primul meci din acest cantonament. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, pentru că trebuie să tratezi  toate meciurile cu seriozitate. Am întâlnit o echipă bună din Georgia şi cred că uşor, uşor, creştem în valoare. Sunt mulțumit de joc. Pe jucătorii care au venit în această iarnă îi cunoaşteam, am încredere în ei  şi sunt convins că vor creşte nivelul valoric al echipei. Obiectivul nostru este clasarea în primele 10 echipe şi să creştem 2-3 jucători din pepiniera proprie” a declarat Şumudică, care a anunțat şi noul căpitan de echipă. „Cristi Munteanu este noul căpitan al lui FC Braşov. Cristi  Munteanu este un jucător experimentat şi poate fi unul dintre liderii echipei. Mario Felgueiras va fi al doilea căpitan al echipei”.
Musafiri la meci. La meciul disputat pe unul dintre terenurile bazei sportive Mardan din Lara a asistat şi selecţionerul Georgiei, Temur  Kețbaia. „FC Braşov are câțiva jucători interesanți, care pot face diferența. Mi-a plăcut Udoji, un jucător rapid care a pus multe probleme pe flancul stâng”, a spus Keţbaia. La ultimele zece minute ale partidei au asistat şi jucătorii Stelei, care aveau programată o şedință de pregătire la baza sportivă Mardan.
În următoarea partidă, elevii lui Marius Șumudică vor juca cu polonezii de la GKS Belchatow. Meciul se va desfășura luni, 30 ianuarie. (M.B.)

Comentarii

Ultimă oră