Sari la conținut

Exclusiv: Imixtiune în actul de justiţie la Braşov?!

4 judecători braşoveni cer Consiliului Superior al Magistraturii să ancheteze o posibilă imixtiune în activitatea de judecată. Asta după ce Ambasada României la Berlin a trimis o scrisoare la Tribunalul Braşov, prin care se cerea să se intervină în cazul unei cetăţean german care avea de rezolvat un dosar civil în Braşov. Solicitarea Ambasadei i-a deranjat pe judecătorii braşoveni, aşa că au  solicitat ca CSM să facă o anchetă în acest caz. Acesta cerere va fi  discutată săptămâna viitoare, la Bucureşti.

Alina Mioc, Carmen Smarandache, Oana Boureanu şi Dumitru Moldovan sunt judecătorii braşoveni care au cerut Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări, încă din luna martie. Demersul a fost făcut după lecturarea unei cereri primate la sediul Tribunalului Braşov, de la Ambasada României la Berlin.  Dosarul vizat de scrisoarea trimisă la Braşov, de la Ambasada României la Berlin, se află în prezent pe rolul instanţei, la Judecătoria Braşov.


Toţi cetăţenii, egali în faţa legii. Preşedinta Tribunalului, Alina Mioc, spune că este vorba despre un dosar civil, care se referă de fapt la  dreptul de proprietate asupra unor terenuri pentru o rudă a unui cetăţean german născut în Braşov, care este acum o personalitatea cunoscută în mediul de afaceri, politic, dar şi jurnalistic german. Alina Mioc declară că toate persoanele care se adresează instanţei, indiferent de pregătirea profesională, funcţie sau orice altă calitate, sunt tratate în mod egal. În aceste condiţii, după lecturarea scrisorii venite de la Ambasada României la Berlin, 4 magistraţi braşoveni au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

Comentarii

Ultimă oră