Sari la conținut

Dosarul „Ambulanţa“ s-a „îmbolnăvit“!

Stabilirea adevărului în scandalul „Ambulanţa” stă exclusiv în mâna procurorilor braşoveni.
Controlul anunţat cu surle şi trâmbiţe de Ministerul Sănătăţii, dar şi verificările Direcţiei de Sănătate Publică s-au oprit brusc, până la o decizie a Parchetului. De parcă procurorii pot lua hotărâri pe linie medicală, afirmă surse judiciare. Toate acestea după ce presa a relatat pe larg, colaborarea cel puţin ciudată dintre Salvarea de stat şi o Ambulanţă privată, „Asistenţa SOS“ SRL. Deşi directorul DSP Braşov a declarat în emisiunea „Momentul Adevărului”, că nu-şi poate explica multe dintre dedesubturile afacerii, nimeni nu îndrăzneşte să pună degetul pe rană.
Scandalul a pornit după ce Mix TV a dat publicităţii copia unui document afişat în interiorul Ambulanţei de stat din Braşov. În acel act se cereau minimum 7 curse medicale pe zi pentru firma privată, prin intermediul dispecerilor Salvării de stat. Documentul poartă antetul şi ştampila instituţiei medicale a statului, dar şi semnătura directorului medical, doctor Magdalena Piroşca.
Directorul DSP, Alexandru Bălescu, spune că nu s-a luat nicio măsură în urma controlului efectuat la Ambulanţa Braşov, până nu se pronunţă Parchetul. Astfel, ambulanţa privată, al cărei şef în acte respinge toate acuzaţiile, funcţionează bine-mersi şi în prezent.
Alexandru Bălescu a precizat că nu poate, nu ştie, nu decide, nu sancţionează, până nu vor lua procurorii decizii. Pe parte medicală, însă, tot anchetatorii să decidă? Asta în condiţiile în care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, care anunţau control cu surle şi trâmbiţe, au tăcut, Magdalena Piroşca pledează „nevinovată“.
În acest timp, la Parchet, ancheta penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu continuă. Surse judiciare susţin că s-au ridicat zeci de documente şi urmează audieri, dar într-un asemenea caz, este foarte mult de lucru. (A.V.)

Comentarii

Ultimă oră