Sari la conținut

Din septembrie, investigaţii de înaltă performanţă la Dispensarul TBC Braşov

din-septembrie-investigatii-de-inalta-performanta-la-dispensarul-tbc-brasov

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va deschide în prima jumătate a lunii septembrie serviciul de investigații de înaltă performanță - Computer Tomograf (CT) la Dispensarul TBC din Brașov, Str. Sitei nr. 17.


Această investiţie vitală pentru unitatea spitalicească braşoveană a fost posibilă graţie fondurilor asigurate de Ministerul Sănătăţii și de Consiliul Judeţean Braşov.

Achiziţionarea echipamentului de tomografie computerizată completează aparatura medicală de înaltă performanță cu care a fost dotat spitalul cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, respectiv un sistem de videofibrobronhoscopie cu sistem de înregistrare imagini și un ecograf cu sondă și videoprinter.


Potrivit managerului dr. Dan Moraru, în momentul de faţă acest tip de investigație paraclinică nu este contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov și de aceea, până la semnarea contractului cu CASJ, acest serviciu va fi gratuit doar pentru pacienții, care sunt internați în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

„Serviciul creat în cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală va grupa centralizat toate investigaţiile bazate pe utilizarea radiaţiei Roentgen, pentru aducerea în domeniul vizibilului a structurilor anatomice interne. În acest context, prin această investiţie va creşte capacitatea furnizării de investigaţii medicale complexe atât pentru pacienţii din spital, din ambulatoriu integrat al spitalului şi din dispensarele TB din Braşov şi Săcele, cât şi pentru populaţia din municipiul Braşov şi localităţile limitrofe”, a explicat Dan Moraru.

Comentarii

Ultimă oră