Sari la conținut

Detalii despre scandalul de la meciul Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti

Novak Martinovici a sărit în apărarea colegilor săi şi pentru asta riscă să fie suspendat şase etape.

Incidente de o violenţă ieşită din comun la partida dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti. Meciul, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat la scorul de 2-0 pentru Steaua, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză, declanşate în urma intrării pe teren a unui suporter al echipei gazdă.
Mai multe torţe au fost aruncate din peluza în care stăteau suporterii echipei Petrolul, după ce meciul a mai fost întrerupt din cauza unui suporter care a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în figură pe fundaşul stelist George Galamaz. Jucătorul a fost transportat la spital cu o ambulanţă de la stadion, având sânge pe urechea dreaptă.
Oprit de Martinovici  Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a pătruns pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în figură şi l-a scuipat pe fundaşul central al „roş-albaştrilor", George Galamaz. Jucătorii stelişti au intervenit, sârbul Novak Martinovici fiind cel care l-a oprit pe suporterul ploieştean.
În acel moment, mai mulţi jucători bucureşteni s-au năpustit asupra suporterului care l-a lovit pe Galamaz. Martinovici şi portarul Răzvan Stanca au fost cei mai vehemenţi, lovindu-l pe fan cu picioarele când acesta se afla la pământ. Arbitrul Robert Dumitru a decis să acorde cartonaşul roşu atât lui Martinovici, cât şi lui Răzvan Stanca.
Mihai Costea, înainte ca suporterul să intre pe teren, tocmai se pregătea să execute un penalti dictat de Robert Dumitru. Portarul Ciprian Tătăruşanu, introdus de antrenorul Ilie Stan în locul lui George Galamaz după ce Răzvan Stanca a fost eliminat, a fost lovit de o petardă aruncată din tribună după ce Costea a înscris din penalti.
„Gala” are probleme George Galamaz a fost adus cu ambulanţa de la Ploieşti la Spitalul Militar din Capitală, medicul echipei Steaua, Radu Paligora, declarând că jucătorul nu are fractură, el suferind un traumatism craniocerebral, şi se află în afara oricărui pericol. „Galamaz este bine acum, este stabil. Diagnosticul este un traumatism craniocerebral prin agresiune. Se exclude din fericire fractura osului zigomatic. El va rămâne internat pentru investigaţii suplimentare. Există în continuare suspiciunea unei fisuri a timpanului drept. Toate investigaţiile de până acum exclud varianta unei operaţii. Este doar tumefacţie, osul este integru şi se exclude orice hematom intercranian. Trebuie să finalizăm toate investigaţiile, dar din punct de vedere sportiv vorbim de o pauză de cel puţin o săptămână. George Galamaz este însă în afara oricărui pericol, iar acum nu mai este nici în stare de şoc", a spus Paligora.
Doar patru etape de suspendare pentru Petrolul Clubul Petrolul Ploieşti riscă patru etape de suspendare după incidentele de la meciul cu Steaua, iar steliştii Răzvan Stanca şi Novak Martinovici câte şase etape, conform regulamentului. „În mod normal, ar putea primi pe la trei etape dacă se consideră ca a fost autoapărare, dar ei aleargă spre acel individ şi îl lovesc. Petrolul riscă maxim patru etape de suspenadre şi pierderea prin forfait, conform articolului 83, punctul 1, liniatul C, privind neasigurarea protecţiei pentru jucători şi oficiali. Amenda este de minin 100.000 de lei şi poate ajunge până la un milion", au menţionat surse din cadrul LPF.
Huliganul era drogat  Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, în timpul meciului cu Petrolul, se afla sub influenţa unui drog de mare risc, potrivit rezultatelor analizei toxicologice, informează Parchetul instanţei supreme. „Potrivit buletinului de analiză toxicologică, Dragoş Petruţ Enache se afla sub influenţa unei substanţe psihotrope (drog de mare risc)", se arată într-un comunicat al Parchetului instanţei supreme.
Surse apropiate anchetei declaraseră că suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua George Galamaz în timpul meciului cu Petrolul consumase metamfetamină, un drog care cauzează stări de euforie şi este un puternic stimulent pentru sistemul nervos.
Dragoş Petru Enache a fost reţinut de procurorii Parchetului Judecătoriei Ploieşti, fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

Comentarii

Ultimă oră