Sari la conținut

Echipa de handbal feminin, Corona Braşov a debutat cu stângul în noua ediţie de campionat pierzând cu scorul de 29-27 meciul jucat în deplasare cu CSM Ploieşti.

Echipa de handbal feminin Corona Braşov, fostă Rulmentul, a debutat cu stângul în noul sezon competiţional. După ce a defilat în toate meciurile de pregătire, Corona s-a împiedicat în prima etapă a Ligii Naționale de o nou-promovată. Fetele conduse de Mariana Târcă şi Dumitru Berbece au pierdut meciul desfăşurat la Plopeni în compania formației CSM Ploiești cu scorul de 29-27 (13-12). Braşovencele au început prost acest campionat şi au pierdut două puncte împotriva unei formaţii nou-promovate.
Planuri date peste cap. Antrenoarea braşovencelor, Mariana Târcă, îşi făcuse calculele pentru acest sezon cu două puncte câştigate în prima rundă la Ploieşti. Din nefericire, handbalistele de la Corona au făcut un meci prost, în care nu au respectat ceea ce au lucrat la antrenamente şi planurile tehnicienilor echipei de sub Tâmpa au fost date peste cap. „Nu mă aşteptam la aşa ceva. Nu credeam că vom pierde acest joc. Nu am reuşit să punem în practică ceea ce am pregătit la antrenamente. Am fost moi în apărare şi am încercat să rezolvăm problemele individual. Nu am avut densitatea necesară în apărare. Ne-a dat peste cap şi accidentarea Cameliei Hotea. Ea este deja la Braşov, unde va face un RMN. Sper din tot sufletul să nu fie ceva grav. Sper să reuşim să trecem peste acest eşec cât mai repede”, a spus Mariana Târcă.
Tot Cherăscu a dat tonul. Căpitanul formaţiei braşovene, Roxana Cherăscu, a fost din nou cea mai bună jucătoare a echipei de sub Tâmpa. Cherăscu a tras echipa după ea, însă nu a reuşit să evite înfrângerea. Pentru braşovence au înscris Cherăscu 9 goluri, Zamfir 7, Șorodoc 3, Seifer, Chiper şi Din câte două goluri, Hotea şi Istvan câte un gol fiecare.
Meci spectacol. Corona Braşov a fost invitată la inaugurarea unei săli de sport la Băileşti. Fetele antrenate de Mariana Târcă şi Dumitru Berbece au întâlnit campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, într-un meci spectacol. Oltchim a câştigat jocul cu scorul de 38-31 (15-16).
Etapă nebună. Prima etapă din Liga Naţională de handbal feminin, a fost una nebună, din punct de vedere al rezultatelor înregistrate. După ce Oltchim abia a reuşit să câştige în ultima secundă partida cu HCM Roman, vicecampioana Universitatea Cluj a pierdut la Galaţi. Iată rezultatele: HCM Roman – Oltchim Râmnicu Vâlcea 27-28 (15-14), Universitatea Neptun Constanța – CSM București 27-23 (15-12), Oțelul Galați – Universitatea Jolidon Cluj 29-24 (14-11), CSM Ploiești – Corona Brașov 29-27 (13-12), HCM Baia Mare – HC Zalău 19-27 (9-15), Dunărea Brăila – SCM Craiova 31-23 (16-17).

Comentarii

Ultimă oră