Sari la conținut

De ce a pierdut Rulmentul meciul cu CSM Bucureşti

Rulmentul a pierdut jocul cu CSM Bucureşti, după ce a rămas fără niciun pivot valid în echipă.

Echipa de handbal feminin Rulmentul Corona Braşov a pierdut jocul disputat în etapa a şaptea a Ligii Naţionale. Fetele antrenate de Mariana Târcă şi Dumitru Berbece au fost învinse cu scorul de 28-26 (14-15), în deplasare, de formaţia CSM Bucureşti. Întâlnirea cu fostele rulmentiste Niculae, Chiţulescu şi Geană nu a fost de bun augur pentru Mariana Târcă. Rulmentul a început bine partida şi a fost la conducere în prima repriză, în care Mary Burghel şi Cristina Zamfir au fost principalele marcatoare ale formaţiei de sub Tâmpa. Braşovencele au condus şi la trei goluri diferenţă, scor 10-13, însă la odihnă au intrat în avantaj de doar un gol.
În partea secundă, pivotul formaţiei braşovene, Mihalea Din, s-a accidentat şi a lăsat o gaură în defensiva rulmentistă. Bucureştencele au profitat din plin de acest lucru, au fost mai inspirate în faza de atac şi au reuşit să întoarcă scorul în favoarea lor. Niculae şi compania s-au impus în final cu scorul de 28-26. Fosta extremă a Rulmentului, Cristina Niculae, a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale formaţiei din capitală.
După această partidă, Braşovul rămâne pe locul nouă în clasament, cu patru puncte şi va juca în runda următoare în deplasare cu formaţia din Craiova.
Lot subţire.  Antrenoarea braşovencelor, Mariana Târcă, este dezamăgită de înfrângerea de la Bucureşti şi este îngrijorată de subţirimea lotului. „Am pierdut acest joc pe mâna noastră. Am jucat destul de bine în prima repriză, în care am condus şi la trei goluri diferenţă. Din păcate, în partea secundă a meciului jucătoarea Din s-a accidentat în minutul 40 şi am rămas fără pivot. Această accidentare a dat peste cap tot sistemul defensiv şi acest lucru s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. Din păcate, în acest joc nici portarii nu au prins o zi strălucită. Am primit foarte multe goluri uşoare. Fetele de la CSM Bucureşti au înscris mult din extremă şi şi-au uşurat meciul, iar noi am ratat destul de mult. Din păcate, avem o bancă foarte scurtă şi acest lucru s-a văzut şi în jocul de la Bucureşti. Acum trebuie să pregătim foarte bine partida cu Craiova de la Filiaşi, ultima din acest an”, a spus Mariana Târcă.
Întăriri în decembrie. Preşedintele secţiei de handbal a clubului Corona, a pus înfrângerea de la Bucureşti pe seama accidentării Mihaelei Din. El speră să reuşească în pauza competiţională, prilejuită de participarea echipei naţionale a României la campionatul mondial din Brazilia, să întărească lotul rulmentist. „Din păcate, nu am reuşit să învingem în deplasare la Bucureşti. Am jucat bine în prima repriză. Din păcate, ratările din situaţii de unu la unu, faptul că poarta nu ne-a ajutat şi accidentarea pivotului Din, au făcut să pierdem acest meci. Trebuie să avem răbdare cu această echipă. Relaţiile de joc nu se fac peste noapte. Nu ştiu cum de toate echipele se mobilizează cu noi de parcă noi am fi echipa campioană. Şi la acest joc sala a fost aproape plină şi publicul le-a împins pe bucureştence de la spate. Sper să reuşim să o recuperăm pe Din pentru meciul cu Craiova, pentru că nu mai avem niciun pivot valid în lot. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm meciul de la Filiaşi. După partida cu formaţia din Craiova, campionatul se va întrerupe până în ianuarie şi vom putea să ne completăm lotul. Trebuie să facem acest lucru pentru că avem o bancă scurtă şi antrenorii nu au soluţii”, a spus şi preşedintele secţiei de handbal a clubului Corona, Sorin Târcă.

Comentarii

Ultimă oră