Sari la conținut

Cum îşi motivează femeia din Braşov gestul de a-şi tranşa bebeluşul

Audierile în cazul femeii din Brașov care și-a tranșat bebelușul de numai 6 luni s-au terminat târziu în noapte. Femeia i-a uimit pe anchetatori. Le-a spus că Dumnezeu i-a cerut să comită crima. Se știe că aceasta este membră a unei secte religioase.

UPDATE Femeia care și-a tranșat bebelușul a fost prezentată magistraților brașoveni, care au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile sub acuzația de omor deosebit de grav. Deja decizia a fost atacată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Brașov. Femeia se află acum în arestul Poliției Brașov.

UPDATE Femeia de 27 de ani din Braşov care şi-a tranşat bebeluşul va fi prezentată azi magistraţilor braşoveni de la Tribunalul pentru Minori şi Familie cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Asta după ce ea a fost reţinută pentru 24 de ore. Noaptea trecută în timpul audierilor, tânăra i-a şocat pe anchetatori. A spus că Dumenzeu a îndemnat-o să comită această crimă. Ea le-a recitat procurorilor versete din biblie din Vechiul Testament. Citatul invocat pentru gestul ei este "Dacă îl iubeşti pe Dumnezeu, iubeşte-l pe aproapele tău şi oferă-l jerfă". Femeia este adeptă a religiei penticostale.

Anchetatorii au cerut efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul femeii, iar pentru acest lucru ea va fi transefrată luni la Bucureşti la Institutul Mina Minovici. Atunci se va stabilit dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta.


Între timp autopsia bebeluşului dezvăluie detalii şocante despre modul cum a fost ucis micuţul. Trupul era secţionat şi avea multiple secţiuni cervicale. Bebeluşul a fost tranşat cu un satâr şi un cuţit.

La întrebările anchetatorilor au răspuns și soțul femeii cercetate pentru omor deosebit de grav, dar și doi dintre copiii cei mari. Aceștia din urmă au fost asistați de un psiholog de la Protecția Copilului. Anchetatorii verifică și varianta potrivit căreia mama ar avea probleme de sănătate. Psihologii explică gestul ei ca pe un moment de rătăcire. Vecinii sunt șocați de cele întâmplate. Îi știau pe cei doi ca niște oameni liniștiți care își iubeau copiii. Cei șase copii vor rămâne în grija tatălui și a bunicilor, dar vor fi monitorizați și consiliați de specialiștii de la Protecția Copilului Brașov. (A.C., A.M.)

Comentarii

Ultimă oră