Sari la conținut

Prefectul Ion Gonţea, inculpat într-un dosar de fals şi uz de fals, este remunerat de statul român cu aproape 5600 de lei pe lună.

E adevărat că Ion Gonţea a fost numit prefect în urmă cu trei ani şi că guvernul PDL ştia de situaţia penală a acestuia. În cei trei ani de mandat, acesta a blocat, prin puterile funcţiei, mai multe bugete din judeţ, probabil la ordin politic, suficient cât să coste statul român sute de milioane de lei în procese, Gonţea pierzând multe din acestea.
Plătiţi mai bine ca primarii. Conform declaraţiilor de avere, prefecţii, numiţi politic, sunt plătiţi mai bine decât primarii celor mai importante localităţi din judeţ. Astfel,  prefecţii câştigă, în medie, circa 5.000 de lei, în timp ce primarii, aleşi prin vot direct de către cetăţeni, câştigă, în medie, aproximativ 4000 de lei pe lună.
Iaşiul, campion la plăţi. Cel mai bine plătit prefect din ţară este cel al Iaşiului, Dragomir-Sava Tomaşeschi, care a primit anul trecut un salariu de 85.513 lei, ceea ce ar însemna 7.126 lei pe luna. Acesta este depăşit doar de primarul oraşului Iaşi, care a încasat anul trecut o retribuţie lunară de 8422 de lei.
11 prefecţi cu 6000 de lei salariu. Munca la partid e plătită bine. În topul prefecţilor urmează încă 11 oameni cu venituri de 6000 de lei lunar. La primari, doar trei aveau salarii de peste 7.000 de lei. Cel mai prost plătit prefect este cel din Bistriţa Năsăud, Cristian Florian, cu venituri de 3374 lei lunar.

Comentarii

Ultimă oră