Sari la conținut

Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile în Braşov sau pe Valea Prahovei pot opta între o pensiune unde plătesc 40 de lei pe noapte de persoană şi pot asista la tăierea porcului sau hoteluri de trei, patru sau cinci stele, cu oferte de la 300 de lei pentru două nopţi de cazare, cu acces la SPA, scrie Mediafax. În judeţul Braşov, cele mai ieftine variante de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în ANTREC, care pune la dispoziţie aproape 3.000 de locuri de cazare în localităţile Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.


De Revelion rezervările sunt de circa 85 la sută la pensiuni, iar de Crăciun gradul de ocupare este de 55 - 65 la sută. Cererea e puţin mai mare ca anul trecut, iar proprietarii se laudă că au scăzut tarifele cu aproape zece la sută.


Pentru un Crăciun în stil tradiţional, preţurile la cazare pornesc de la 40 de lei de persoană pentru o noapte, însă pentru mic dejun, cină şi masă festivă turiştii trebuie să plătească mai mult. Ca în fiecare an, proprietarii pensiunilor pun la dispoziţia turiştilor şi diverse activităţi, precum tăierea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale de sărbători, plimbări cu săniile trase de cai sau mersul la colindat.


Pentru Revelion, pensiunile au pregătit pachete mai scumpe faţă de cele de Crăciun, cu preţuri cuprinse între 150 şi 300 de lei de persoană pe zi, fiind incluse micul dejun, cina şi masa festivă. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră