Sari la conținut

Copii de la pensiunea din Tărlungeni au mâncat brânză cu stafilococi

La o săptămână de la incidentul petrecut la restaurantul unei pensiuni din Tărlungeni, de unde mai mulţi copii cazaţi au ajuns la spital, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a făcut publice rezultatele analizelor.


Amendă pentru proprietarii pensiunii. 26 de copii au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar alţi 16 au rămas în perfuzii la hotelul unde erau cazaţi . Inspectorii susţin că s-a descoperit un stafilococ în brânza care a fost servită copiilor la micul dejun care însă nu produce toxiinfecţie alimentară, ci doar tulburări digestive. DSVSA îi va amenda pe proprietarii pensiunii cu o amendă cuprinsă între 600 de lei şi 1.200 de lei.


Brânză cu probleme din Piaţa Astra. Primele analize au indicat, că au fost alimentele care le-au pus micuţilor viaţa în pericol au fost şunca şi brânza. Testele specializate care au urmat au relevant că doar brânza telemea pe care micuţii au mâncat-o la restaurantul pensiunii prezenta un stafilococ. Inspectorii au pornit o investigaţie pentru a vedea dacă şi brînza de la producătorii particulari din piaţa Astra de unde s-a aprovizionat restaurantul din comuna Tărlungeni are aceleaşi probleme. Inspectorii au prelevat 12 probe de brînză, la şase dintre ele fiind descoperite probleme.


Firmele de catering, curate. Au fost făcute investigaţii şi la firma de catering care a aprovizionat restaurantul pensiunii şi nu s-a descoperit nimic în neregulă. Firma deserveşte şi câteva unităţi militare, unde nu s-au înregistrat niciun fel de probleme. Fără probleme este şi firma care a furnizat mâncarea la Cantina Memorandumului, unde, câteva zile mai târziu, alţi 11 copii au avut avut simptome de toxiinfecţie.

Comentarii

Ultimă oră