Sari la conținut

Control fulger al ITM pe şantierele din Braşov

Un nou episod din combaterea muncii la negru la Braşov! Reprezentanţi ai inspectoratului de muncă împreună cu jandarmii au verificat vineri dimineaţă şantierele din zona Bunloc-Dâmbu Morii. Nici nu şi-au făcut bine apariţia echipele de control, că mai mulţi muncitori, care probabil lucrau la negru, au zbughit-o spre pădure.

Şeful ITM Braşov, Bogdan Roman, a declarat că această campanie de combatere a muncii fără forme legală este o constantă a activităţii ITM Braşov, inspectorii de muncă făcând eforturi pentru depistarea cazurilor de muncă „la negru“ din judeţ. „Astăzi am controlat opt agenţi economici din domeniul construcţiilor, fiind identificate la lucru un număr de 52 de persoane. Controalele vor fi finalizate la începutul săptămînii viitoare, când reprezentanţii angajatorilor au fost chemaţi la sediul ITM; până atunci noi urmând a verifica în REVISAL dacă persoanele au sau nu contracte de muncă“, a declarat Roman.

Verificările şi anchetele inspectoratului de muncă vor continua şi în  zilele următoare. Legea s-a înăsprit, astfel că patronii care se  folosesc fără acte legale de mai mult de 5 muncitori riscă pedepse cu  închisoarea.

Comentarii

Ultimă oră