Sari la conținut

Comisarii au suspendat peste 100 de firme din judeţ

Peste 100 de agenţi economici din judeţul Braşov şi-au întrerupt în ultimele şase luni activitatea ca urmare a deciziilor date şi a sancţiunilor aplicate de comisarii Gărzii Financiare.

Potrivit bilanţului prezentat ieri de comisarul-şef al GF Braşov, Dan Cojocaru, prejudiciul creat de firmele evazioniste în cauză se cifrează la peste 6 milioane de euro.
În iulie, comisarii au aplicat 269 de amenzi contravenţionale în valore totală de 800.000 de lei şi au efectuat confiscări în valoare de 231.731 lei. De asemenea, 98 de societăţi au sechestre asiguratorii pe active şi pe conturi. Confiscările au vizat în general mărfuri agroalimentare, printre care 24 de tone de legume şi fructe ridicate din piaţa din cartierul Stupini. Trei puncte de lucru din această piaţă au fost închise pentru nefolosirea caselor de marcat fiscale.
Piaţa Traian, sub control. Comisarii vor efectua în perioada următoare controale în mai multe pieţe din oraş, iar acestea vor viza în special piaţa Traian sau noul târg auto din cartierul Bartolomeu.
„La Piaţa de vechituri Traian, în ultimele două săptămâni am avut controale importante acolo şi chiar şi 740 de poziţii de produse confiscate într-o singură zi. Am trecut de curând pe acolo şi încă se vinde, motiv pentru care am cerut să reluăm controalele în zonă, în ideea stopării definitive a evaziunii fiscale. Nu este o zonă autorizată, dar o parte din spaţiul de acolo este proprietate privată, iar persoanele fizice care deţin spaţiul favorizează comercializarea de produse”, a mai spus Cojocaru.
Au plecat 19 oameni. Personalul  Gărzii Financiare Braşov a fost restructurat luna trecută, astfel că dintr-un efectiv de 49 de comisari încadraţi iniţial, instituţia a mai rămas cu 30. Comisarul-şef Dan Cojocaru a precizat că în urma reorganizării, care s-a făcut printr-un concurs de competenţe, volumul de muncă va fi mult mai mare, dar şi atent monitorizat: „Am rămas cu trei posturi de conducere, trei de execuţie în control, iar restul sunt comisari de execuţie. Acest lucru ne obligă la eficientizarea activităţii”.

Comentarii

Ultimă oră