Sari la conținut

Circ ieftin pentru mâncarea şi paza de la „Judeţean”

Mâncarea și paza bolnavilor de la Spitalul Județean aflată în “grija” afaceristului Liviu Lupu (PSD) din anul 2003, au ajuns mărul discordiei dintre Prefectură și Consiliul Județean.
Până să treacă la discuțiile legate de suspiciunile sindicatelor cu privire la faptul că societatea care asigură mâncarea bolnavilor de la Spitalul Județean, prefectul Ion Gonțea și președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean – Sebastian Grapă, au avut grijă să delecteze audiența cu un “spectacol” desprins parcă, din mahalalele de altădată.

Zvon nefondat.  Cei care au solicitat întâlnirea Comisiei de Dialog Social, membrii “Cartel Alfa”, au fost luați pe nepregătite de prezentarea tehnică și argumentată făcută de şeful Direcției de Sănătate a Consiliului Județean – doctorul Gabriel Stanciu, motiv pentru care au ajuns la concluzia că și următoarea ședință a comisiei va avea același subiect. “Tânărul”, așa cum la numit prefectul Ion Gonțea pe Sebastian Grapă, ne-a asigurat de faptul că tot circul pornit în jurul porțiilor cu mâncare și al pazei de la Spitalul Județean se bazează pe o simplă informație pe care ar fi primit-o liderul sindical Fănică Gabor, potrivit  căreia consumurile companiei care se ocupă de prepararea hranei pentru bolnavi nu ar fi contorizate separat de cele ale spitalului și ar intra în cheltuielile bugetului județean.

Au fost toate avizele. „Noi ne raportăm la o chestiune făcută în 2003, domnul director al Serviciului de Sănătate a spus destul de clar că avizele au fost obţinute la momentul respectiv atât de la DPS care era for superior deliberativ cât şi de la sindicate”, a adus precizări Sebatian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate CJ Braşov.  Într-un final, prefectul Ion Gonțea a propus constituirea unei  comisii de audit care să verifice modul de externalizare a serviciilor  de preparare a hranei și de pază de la Spitalul Județean.

Manevraţi? Dându-i credit, parțial, lui Sebastian Grapă,  rămânem momentan la ideea  că sindicaliștii sunt cu adevărat îngrijorați de mâncarea și de paza  bolnavilor de la Spitalul Județean și nu sunt folosiți într-o dispută  care nu este a lor și în urma căreia nu au nimic de câștigat.

Comentarii

Ultimă oră