Sari la conținut

Cererile pentru ajutoare de încălzire până pe 20 noiembrie

20 noiembrie este data limită la care braşovenii pot depune cererile pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire pentru această iarnă. Anunţul a fost făcut de şefa Direcţiei de asistenţă socială de la Primărie, Mariana Topoliceanu. Formularele de cerere se găsesc la parterul instituţiei, din Bulevardul Mihail Kogălniceanu 23. De asemenea, formularele şi declaraţiile pe propria răspundere pot fi descărcate şi de pe site-ul agenţiei judeţene de prestaţii sociale Brașov, www.brașov.prestatiisociale.ro.  

40.000 de beneficiari. Solicitările braşovenilor trebuie însoţite de o serie de documente care să dovedească veniturile şi identitatea fiecărui membru de familie. De asemenea, beneficiarii subvenţiilor sunt obligaţi să demonstreze că locuiesc la adresa pentru care cer ajutor de încălzire. Peste 40 de mii de brașoveni vor beneficia de ajutoare de încălzire în sezonul rece 2011-2012. Cel puţin acestea sunt estimările făcute de şefii instituţiilor care se ocupă de implementarea programului de acordare de ajutoare.

Cât primeşte. Pot beneficia  consumatorii care utilizează energie termică furnizată în sistem  centralizat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de  familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi de 1.082 lei în  cazul persoanei singure, factura fiind subvenţionată cu procente  cuprinse între 5 şi 90%.  
Cei care care utilizează, pentru  încălzirea locuinţei, gaze naturale beneficiază de ajutor lunar în  situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de  maxim 540 lei în cazul familiilor şi de 615 lei în cazul persoanei  singure. Sumele acordate de stat sunt cuprinse între 19 şi 262 de lei,  în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al  persoanei singure.
Cei care utilizează pentru încălzirea locuinţei  lemne, cărbuni, combustibili petrolieri beneficiază de ajutor lunar  pentru încălzirea locuinţei în situaţia în care venitul net mediu lunar  pe membru de familie este de până la 540 lei în cazul familiilor şi de  615 lei în cazul persoanei singure. Sumele acordate sunt cuprinse între  19 şi 54 lei, în funcţie de venitul net mediu lunar.

Păsări, da, animale - ba. Cine deţine motociclete, motorete, scutere şi  autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani (cu excepţia celor adaptate  pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau  persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone  greu accesibile) nu beneficiază de ajutor de încălzire. De asemenea, la  secţiunea „Categorii de animale/ păsări” sunt trecute: „peste trei  bovine, peste cinci porcine, peste 20 de ovine sau caprine şi peste 15  familii de albine”.În schimb cel care are o drujbă este deja prea bogat pentru  ajutor de încălzire.

Comentarii

Ultimă oră