Sari la conținut

Cea mai bună metodă contraceptivă pentru adolescente

cea-mai-buna-metoda-contraceptiva-pentru-adolescente

Recomandarea a fost facuta de Academia Americana de Pediatrie si a aparut in revista medicala "Pediatrics". Desi este putin folosita in randul adolescentelor, specialistii spun ca aceasta este cea mai potrivita metoda in cazul tinerelor.

Academia Americana de Pediatrie recomanda steriletul ca fiind cea mai buna metoda pentru a evita sarcinile in randul adolescentelor.

Steriletul nu este indicat doar femeilor care au cel putin o sarcina, ci si adolescentelor, informeaza Top Sante.

Si in randul fetelor din SUA exista preconceptia ca steriletul este indicat doar femeilor care au nascut, insa specialistii vor sa combata aceasta idee. Ei recomanda pediatrilor sa consilieze adolescentele in ceea ce priveste metodele contraceptive indicandu-le, "in ordine descrescatoare a eficacitatii acestora - implantul contraceptiv, steriletul sau anticonceptionalele".

Medicii spun ca anticonceptionalele sunt optiunea mai putin indicata la adolescente pentru ca multe dintre ele nu reusesc sa le utilizeze corect si uita sa le ia in fiecare zi.

In SUA, 18% dintre fetele care folosesc prezervativul raman insarcinate, in comparatie cu 0,8% dintre adolescentele cu sterilet.

Comentarii

Ultimă oră