Sari la conținut

Adio cărţi, bun venit tehnologie! Expolozia din domeniul IT aduce  în prim plan un alt gaget care ne va îmbunătăţi viaţa, spun specialiştii. Este vorba despre e-books sau mai bine spus, cărţile electronice. Cu toate acestea, braşovenii îndrăgostiţi iremediabil de cărţile traditionale, cu paginile lor îngălbenite de timp  nu se grăbesc să îşi achiziţioneze un astfel de dispozitiv pentru lectura de zi cu zi. Şi asta chiar dacă lumea tehnologiei se dezvoltă tot mai repede şi mai mult.

Avantajele e-readerului sunt multe şi variate. De la preţurile mici, la greutate sau numărul de cărţi pe care le poate stoca o astfel de tabletă. În funcţie de dispozitiv, putem depozita şi până la 350 de volume pe o tabletă. Asta, în condiţiile în care într-o bibliotecă normală, făcută în funcţie de buget, putem pune doar 100 de cărţi. Nici preţul nu suferă comparaţie. Un e-book costă de la 80 de euro şi ajunge până la 300. Destul de ieftin dacă stăm să ne gândin că de-alungul timpului cheltuim şi 1.000 de euro pentru cărţi.

Cărţile electronice vor ajunge, în scurt timp, soluţia ideală, atât pentru studenţii care au foarte mult de citit cât şi pentru oamenii de afaceri. Şi asta pentru că sunt uşor de manevrat, pot stoca multe date, iar preţurile sunt accesibile. În format electronic sau tipărită în urmă cu zeci de ani, până la urmă, importantă este lectura în sine, indiferent că o facem de pe tabletă sau preferăm să dăm pagină după pagină. (A.C.)

Comentarii

Ultimă oră