Sari la conținut

Bunurile lăsate la vedere în autoturisme sunt ţinta preferată a hoţilor

Statisticile poliţiştilor arată că mulţi dintre proprietarii de autoturisme continuă să lase obiecte de valoare sau alte bunuri la vedere în autoturisme, iar aceasta este cauza principală a înregistrării acestui tip de infracţiuni. În 80% din faptele de acest tip sesizate la poliţie au fost sustrase din autoturisme bunuri aflate pe bordul sau bancheta maşinii precum staţii de emisie-recepţie, casetofoane, GPS-uri, telefoane mobile, dar şi genţi, borsete sau aparatură IT, iar modul de operare folosit cel mai des de infractori a fost spargerea geamului.


Poliţiştii braşoveni vă recomandă:


-Nu lăsaţi în interiorul autoturismului obiecte care atrag atenţia hoţilor.


-Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.


-În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare al portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone.


-Montaţi sisteme de alarmă şi antifurt la portiere, roţi şi portbagaj.


-Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.


În cazul în care constataţi că s-a comis un furt sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

Comentarii

Ultimă oră