Sari la conținut

Democraţia este batjocorită din plin de cei de la Putere care au transformat România într-o moşie pe care o conduc spre dictatură! Este părerea preşedintelui PSD Constantin Niţă care critică atitudinea membrilor guvernului, dar şi a democrat-liberalilor din comisiile parlamentare de buget. Niciun amendament depus de cei din Opoziţie nu a fost aprobat şi, mai mult decât atât, PDLiştii au luat în râs proiectele celor din USL, spune Niţă. De asemenea, deputatul braşovean apreciază că portocalii care guvernează ţara împart fondurile de stat în mod discreţionar, în defavoarea românilor care nu sunt reprezentaţi de primari PDL.


Este incredibila ignoranţă cu care trateaza pedeliştii problemele românilor! Proiectele pe care Opoziţia le-a depus pentru finanţarea din bugetul de anul viitor prevedeau dezvoltarea infrastructurii de la sate, comune şi, în general propuneri menite să genereze creşterea nivelui de trai în localităţi care, multe dintre ele nu au canalizare, apă curentă sau drumuri reparate de ani buni.

“Sub această dictatură a PDL-ului, practic Parlamentul are un rol decorativ. Poate că propunerea celor doi co-preşedinţi ai USL de a ne retrage din Parlament ar trebuie luată în discuţie, pentru că nu o să ne pierdem vremea pe acolo, ne ocupăm de alte lucruri decât să stăm şi să ne tot certăm cu cei de la Putere că nu respectă legea”, spune preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă.

Opoziţia este revoltată şi de faptul că oamenii Puterii folosesc banii pe care ministerele nu i-au folosit doar pentru a îndestula primarii PDL sau pentru a-i cumpăra pe cei ai Opozitiei, disperaţi că nu au fonduri pentru proiectele din localităţile lor.

“Se ştie clar că au fost ajutate cu bani mai mult localităţile şi comunele portocalii. Eu nu spun că e un lucru rău, dar poate că în aceeaşi măsură domnul Ialomiţeanu trebuie să ştie că şi primarii PSD şi PNL sunt primari ai judeţului Braşov şi care reprezintă nişte comunităţi. Din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost daţi bani, peste 70% numai la primării PDL. Vi se pare un mod raţional de a distribui banii ţării? Toţi braşovenii sunt şi ei contribuabili, de ce să îi împarţi pe criterii discriminatorii?”, mai spune Niţă.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, cu 20 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul bugetului de stat pentru anul 2012, relatează presa naţională. Parlamentarii din cele două comisii au dezbătut proiectul de buget timp de patru zile şi au fost acceptate foarte puţine amendamente care pot fi respinse la votul plenului de săptămâna viitoare. Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 urmează să intre, în dezbaterea plenului reunit. (A.C.)

Comentarii

Ultimă oră