Sari la conținut

140 de miliarde de lei vechi, dublu faţă de 2010, pentru flori şi gazon.  Este suma pe care Primăria Braşov e hotărâtă să o cheltuiască şi în acest an pe flori şi gazon, în plină criză economică.

Datele sunt conform proiectului de buget pe 2012 ce va fi aprobat la acest sfârșit de săptămână. Liberalul Adrian Atomei îl critică pe șeful administrației brașovene, PDL-istul George Scripcaru, din cauza că nu vrea să țină cont de sfaturile șefului lui pe linie politică, Traian Băsescu, cel care a susținut limitarea cheltuielilor de la capitolul bunuri și servicii. Capitolul de cheltuieli și servicii a fost umflat și în acest an!
Din taxe și impozitele strânse de la brașoveni, Primăria vrea să dea pe flori și gazon o sumă dublă față de cea alocată în 2010.
„Din păcate, acest buget a fost construit în contradicţie cu declaraţiile guvernanţilor şi chiar a preşedintelui Traian Băsescu. Avem o creştere de cheltuieli  la capitolul bunuri şi servicii. Menţionez faptul că în acest an vom avea la capitolul spaţii verzi şi flori, vorbim de achiziţionarea de material dendrologic, undeva la  3,5 milioane de euro“, a declarat consilierul Adrian Atomei.
Aleșii locali de la putere se bazează pe faptul că brașovenii vor fi la fel de docili și își vor plăti taxele și impozitele la fel ca în anii 2010 și 2011. Astfel, administrația locală este pregătită să cheltuiască în jur de 180 de milioane de lei. Investițiile în sistemul de transport al energiei termice sunt criticate de consilierul liberalul Adrian Atomei. Proiectul de buget al municipiului Brașov pentru anul 2012 va intra în plenul Consiliului Local anunțat pentru sfârșitul acestei săptămâni
Bugetul municipiului Braşov pe  2011 a fost încheiat cu excedent în valoare de 51,61 milioane de lei, adică 516 miliarde de lei! Dacă ar fi fost cazul unei companii private, managerul care a reușit această  „performanță“ ar fi fost dat afară fără prea multe analize. Bugetul pentru acest an este estimat ca şi în 2011, respectiv la un nivel al încasărilor proprii de aproximativ 160 milioane lei şi un buget local de aproape 600 milioane lei.       A. L.

Comentarii

Ultimă oră