Sari la conținut

Braşovul spală imaginea de ţară înapoiată a României

După ce ne-au jignit,  francezii îşi iau revanşa. Televiziunea franceză France 5 a realizat un documentar pozitiv despre ţara noastră, intitulat "România, un surâs venit din est".  Emisiunea, inclusă în seria de documentare "Echappees belles" ("Escapade frumoase"), a fost filmată în mai multe locuri din România, inclusiv la  Braşov.

Filmările sunt făcute vara, protagoniştii comentând ceea ce văd într-o plimbare prin oraş. La început, ajung în centrul vechi, trecând pe sub Poarta Şchei, apoi fac un tur al Pieţei Sfatului.


În timp ce străbat Strada Sforii, realizatorul ridică privirea şi remarcă literele cu care scrie mare „Braşov” pe Tâmpa, „la fel ca la Hoollywood”. În Biserica Neagră, cei doi vorbesc cu organistul Steffen Schlandt, fiind uimiţi de măreţia şi frumuseţea instrumentului la care câtă acesta. Popasul braşovean se termină seara, în barul „Festival 39”, unde discută la o masă cu o mireasă „furată” de nuntaşi de la o nuntă în desfăşurare într-unul dintre restaurantele din centru. "Cred că putem să scăpăm puţin imaginea de ţară înapoiată", se spune în clipul de promovare a emisiunii.

Documentarul a fost difuzat săptămâna trecută în Franţa şi va fi reluat duminică, 30 octombrie. Emisiunea poate fi urmărită integral aici. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră