Sari la conținut

Braşoveancă salvată după ce fost în comă de trei ori

Mirabela Cărămidaru, o tânără ţintuită la pat din cauza unui accident rutier, a reuşit să se opereze în Germania datorită braşovenilor cu suflet mare.

Mirabela Cărămidaru a fost în comă de trei ori din cauza unui accident rutier suferit în urmă cu un an şi medicii nu îi dădeau nici o şansă de supravieţuire. Nu ştiau că au de-a face de fapt cu o luptătoare în vocabularul căreia cuvântul RENUNŢ nici măcar nu există. Singurul crez după care se ghida era : "Vreau să mă fac bine, am ambiţie!" Răbdarea este o virtute şi Dumnezeu i-a trimis într-un final ajutorul nesperat.
Povestea unei învingătoare. „Eu sunt Mirabela şi nu am fost tot timpul aşa, până acum un an de zile eram veselă, optimistă, aveam mulţi prieteni, mergeam în vacanţe, la serviciu, mă bucuram de serviciu. Nici acum nu pot să cred că viaţa mea s-a schimbat într-o singura secundă. Cu o seară înaintea accidentului m-am visat mireasă, am visat că aveam copii şi o familie de care aveam grijă, nici acum nu m-a părăsit acest vis, este singurul care mă face să lupt. A venit iarna, dar eu nu pot să văd nimic din toate acestea, aş vrea să mă dau jos din pat, dar picioarele nu mă ascultă. Aş vrea să scap de tubul de oxigen, de tuburile din burtă, aş vrea să pot să vorbesc normal cu cei din jur dar cel mai mult îmi doresc ca mama să nu mai plângă. Nici o mamă din lume nu merită atâta suferinţă. Nici o mamă din lume nu merită să plângă atât de mult”! spune Mirabela.

Un an de chin. „Din 17 noiembrie  2010, de când a avut accidentul de maşină, am stat cu ea numai prin spitale, în 16 august am adus-o acasă, starea ei a fost foarte gravă, acum este foarte bine. Îşi doreşte să trăiască, să meargă, să meargă la muncă, să iasă cu prietenii, dar nu mai avem bani. Avem nevoie de bani pentru că am dus-o în Germania şi acolo i s-a montat o gastrostomă care ajută la alimentaţie direct prin stomac sau intestin. Dacă această endostomă nu se scoate, că mă chinui de o lună de zile, nu se scoate mai repede, poate să apară complicaţii, poate să facă septicemie, că este un corp străin în organism”, ne-a spus Gabriela Cărămidaru, mama Mirabelei.

Mobilizare pentru un suflet. Povestea Mirabelei, difuzată acum câteva zile în emisiunea realizată de colega nostră Cornelia Crevean, a sensibilizat mai mulţi oameni cu suflet din Braşov, care au luat atitudine şi au sărit în ajutorul tinerei. În doar câteva zile, întreaga sumă de 10.000 de euro necesară pentru intervenţia chirurgicală din Germania a fost strânsă. 3000 de euro din acestă sumă au venit din partea unor braşoveni mobilizaţi de preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD Braşov, Marius Dunca. De asemenea, o parte din bani au venit de la Consiliul Judeţean, după ce Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate, s-a implicat în povestea Mirabelei. Vineri, Mirabela va reveni în ţară, însă tânăra va avea nevoie în continuare de sprijin pentru că va fi supusă unei alte operaţii, de data aceasta la picioare, pentru refacerea genunchilor.

Cel mai mare vis al meu este să mă fac bine să am un copil, să am o familie şi un soţ. Vreau în primul rând pentru că aşa este normal să mă întorc la serviciu şi să mă căsătoresc şi să fac un copil, atâta, cele trei dorinţe ale mele astea sunt”, ne-a mărturisit Mirabela. (S.F.)

Comentarii