Sari la conținut

Birocraţie sau blocaj politic în cazul licitaţiei pentru aeroport?

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), ca aproape orice instituţie a statului, este un model de birocraţie. Dar, când în fruntea unei astfel de instituţii numeşti un politruc, care să asculte ordinele politice, instituţia se transformă într-o armă politică.
„De două luni, ANRMAP face nişte lucruri urâte, nu numai pentru noi, ci pentru toate judeţele care sunt conduse de persoane, care nu fac parte din actuala putere. Prima dată, ne-au dat actele înapoi, fiindcă era un punct greşit, apoi, după ce am făcut aşa-zisa rectificare, ni le-au returnat din nou, pentru că nu era o virgulă pusă bine, de parcă nu ar fi putut spune de prima dată toate obiecţiile. Sper ca de data aceasta, să nu mai găsească altă chichiţă, şi să putem lansa licitaţia pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice“, a declarat nemulţumit Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, citat de Adevărul.
Căncescu a mai precizat că nu mai există, deocamdată, alte impedimente în calea demarării lucrărilor la pista de la Ghimbav, care va avea peste 2.800 de metri lungime, fondurile necesare fiind deja prevăzute în bugetul Consiliului Judeţean. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră