Sari la conținut

Şefi de la Casa de Asigurări, Direcţia de Sănătate Publică şi Ambulanţă au primit citaţii şi vor fi audiaţi de procurorii Parchetului Tribunalului.
Una dintre directoarele Salvării Braşov a dat deja explicaţii anchetatorilor, în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Totul a pornit de la minimum şapte curse medicale pe care Salvarea de stat trebuia să le ,,livreze” zilnic, unei Ambulanţe private.
Asta din dispoziţia scrisă a unui director plătit din bani publici. Scandalul ,,Ambulanţa“ a pornit după ce MIX TV a dat publicităţii copia unui document afişat în interiorul Ambulanţei de stat din Braşov. În acel act se cereau minimum şapte curse medicale la domiciliu, pe zi, pentru Ambulanţa privată „Asistenţa SOS“ SRL, prin intermediul dispecerilor Salvării de stat.
Documentul poartă antetul şi ştampila instituţiei, dar şi semnătura directorului medical, doctor Magdalena Piroşca. Paradoxal, medicul neagă. Şi reprezentantul din acte al Ambulanţei private respinge orice acuzaţie.
Pentru aflarea adevărului, ancheta penală deschisă la Parchetul Tribunalului, sub acuzaţia de abuz în serviciu, avansează. S-au ridicat sute de documente şi urmează audieri la vârful sănătăţii braşovene. (A.V.)

Comentarii

Ultimă oră