Sari la conținut

Fotbalul este nedrept câteodată. Au simţit acest lucru pe pielea lor şi cei de la FC Braşov, care au avut o evoluţie apreciată duminică seara, dar s-au întors cu mâna goală de la Cluj. Universitatea Cluj a trecut cu 1-0 de FC Braşov, la primul meci din Liga I pe Cluj Arena.

Stegarii lui Daniel Isăilă au făcut probabil cel mai bun joc din deplasare în acest sezon, insuficient însă pentru a obţine cel puţin unui punct. O singură gafă, una monumentală, făcută de Majernik, a fost suficientă pentru ca gazdele să deschidă scorul prin Marinescu. Fostul mijlocaş al Stelei a punctat cu un şut din marginea careului de 16 metri şi punctele au rămas astfel în vistieria “şepcilor roşii”! Braşovul a avut câteva ocazii bune de a înscrie, ratate însă de Chipciu şi Buga. Stegarii puteau obţine o remiză, dar centralul Istrate nu a văzut henţul comis în suprafaţa de pedeapsă de către Szukala şi jocul a fost lăsat să continue, fără a se acorda lovitură de la 11 metri în favoarea Braşovului. După 10 etape, FC Braşov rămâne pe locul 12 în clasament, cu 11 puncte. În etapa cu numărul 11, FC Braşov va juca duminică, 23 octombrie, în deplasare, cu Dinamo.
Meritam un punct Antrenorul Daniel Isăilă a declarat că formaţia sa, FC Braşov, merita cel puţin un punct în meciul cu Universitatea Cluj, scor 0-1, din etapa a X-a a Ligii I. „Felicit gazdele, noi am pierdut acest joc, deşi consider că am făcut o partidă bună. Meritam cel puţin un egal. Am pus presiune pe adversar, nu i-am lăsat să se apropie de poarta noastră. A venit acel minut 40 când, inexplicabil pentru mine, i-am împins de la spate la o imprudenţă a noastră. Şi-au creat apoi şi ei câteva ocazii, puteau să se desprindă. În repriza secundă am avut şi noi faze, dar din păcate n-am reuşit să înscriem. Trebuie să învăţăm din aceste greşeli. La un asemenea nivel te costă. Universitatea a fost o echipă mai matură. Au profitat de gafele noastre. Noul stadion e la superlativ", a spus Isăilă.
Impresionaţi de Cluj Arena Jucătorul echipei FC Braşov, Alexandru Chipciu, a declarat după meciul cu Universitatea Cluj, că formaţia sa ar fi meritat un rezultat de egalitate şi că orice fotbalist şi-ar dori să evolueze pe un stadion precum noua arenă din Cluj şi în faţa unor astfel de suporteri. „Universitatea nu ne-a pus multe probleme azi, în prima repriză nu au avut nicio ocazie. La modul cum s-a jucat, trebuia să luăm măcar un punct. Am avut un penalti în repriza a doua la Szukala, am văzut bine faza pentru că eram acolo. Stadionul şi fanii lui «U» sunt extraordinari. Cine nu şi-ar dori să joace pe o asemenea arenă şi în faţa unor asemenea suporteri. Este important că jocul nostru este în creştere, sper să reuşim să aducem şi victoria", a declarat Alexandru Chipciu.
Isă, lăudat de Badea Tehnicianul clujenilor, Ionuţ Badea a declarat că antrenorul echipei FC Braşov, Daniel Isăilă, merită „încredere şi susţinere". „Vreau să felicit echipa din Braşov, mă bucur pentru fostul meu coleg, Daniel Isăilă. Merită încredere şi susţinere. Legat de arbitraj, au fost momente în care a fost confuz de ambele părţi. Gazonul nu e foarte prost, dar are nevoie de timp pentru a se stabiliza. Sperăm ca terenul să se îmbunătăţească pe măsură ce vor trece etapele", a mai spus antrenorul Universităţii.

Comentarii

Ultimă oră