Sari la conținut

Au început înscrierile la Universitatea Transilvania. Anul acesta, doar în online

au-inceput-inscrierile-la-universitatea-transilvania-anul-acesta-doar-in-online

Taxa de înscriere - 200 de lei. Taxa de şcolarizare - minim 3.500 lei

De astăzi până în 15 iulie 2020, absolvenţii de liceu care au Bacalaureatul luat se pot înscrie la Universitatea Transilvania, care are 100 de programe de licenţă, în 18 facultăţi. Absolvenţii de liceu de top vor fi chiar şi recompensaţi că au ales Braşovul.

2 805 de locuri bugetate pentru licenţă zi

Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs 2.850 de locuri finanţate de la buget şi 3.200 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licenţă cu frecvenţă, iar pentru învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă peste 1.300 de locuri cu taxă. Din locurile finanţate de la bugetul de stat pentru programele de licenţă, 40 de locuri sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 9 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, iar pentru alte 44 de locuri vor concura etnici români din afara graniţelor ţării. Alte 10 locuri vor fi atribuite candidaţilor proveniţi din centre de plasament.


   La concursul de admitere pentru programele de masterat (74 în total), Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs 1.350 de locuri finanţate de la buget şi 1.600 de locuri cu taxă. Pentru etnicii români din afara graniţelor ţării sunt repartizate 12 locuri, iar pentru candidaţii de etnie rromă 1 loc.

Admitere cu dosarul. Excepţie: Medicina şi Muzica

Admiterea 2020 la 16 dintre facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov va consta la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului), excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen şi Facultatea de Muzică, unde candidaţii vor susţine probe practice de specialitate.

Rezultatele, în 20 iulie, la majoritatea facultăţilor

Afişarea listelor cu candidaţii admişi, cu excepţia celor care susţin examen la Facultatea de Medicină, va avea loc pe 20 iulie 2020.

Probele de concurs pentru specializările de la Facultatea de Medicină vor avea loc în 26 şi 27 iulie 2020, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 27, respectiv 28 iulie 2020.

Pentru programele de masterat, admiterea va consta într-un interviu sau portofoliu, ponderea acestuia fiind variabilă, de la o facultate la alta.


    Taxele de şcolarizare rămân la fel ca anul trecut şi sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 lei. Taxele de înscriere la facultate, nemodificate şi acestea, sunt de 200 de lei pentru toate facultăţile universităţii, cu excepţia Facultăţii de Medicină, unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Facilităţi pentru absolvenţii de top


    Universitatea Transilvania din Braşov oferă şi în anul universitar 2020-2021 facilităţi pentru studenţii de top. Candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop şi - dacă au acest drept - conform Regulamentului de cazare şi funcţionare a căminelor studenţeşti, cazare la cămin şi o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.


        Mai multe informaţii se pot obține pe https://admitere.unitbv.ro/.

Comentarii

Ultimă oră