Sari la conținut

Au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi de viespi

Doi soţi din oraşul braşovean Ghimbav au ajuns, luni seară, la Spitalul Judeţean Braşov după ce au fost atacaţi de viespi, anunţă Realitatea TV. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a făcut şoc anafilactic.

A făcut şoc anafilactic

Ghibăşeanul scotea cartofii din grădină, când a fost atacat de un roi de viespi. Periculoasele insecte îşi aveau cuibul la radăcina unei buruieni şi au fost deranjate, în momentul în care planta a fost smulsă. Roiul i-a urmărit pe cei doi până în curte, înţepându-i de mai multe ori. „Soţul meu face come glicemice des. După 2-3 minute a căzut jos în curte, inconştient”, a declarat femeia. Şi ea s-a simţit rău după ce a fost atacată de periculoasele insecte. „A început să aibă dureri de cap puternice, pentru că a fost înţepată de mai multe viespi”, a spus cumnata victimei.

Cinci înţepati într-o singură săptămână

Cei doi soţi au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Braşov. „Am găsit un pacient în stare de inconştienţă, din spusele aparţinătorilor fusese înţepat de un roi de viespi şi în urma tratamentului efectuat starea pacientului a fost bună pe timpul transportului, s-a stabilizat şi l-am transportat la Spitalul Judeţean”, a explicat asistenul de pe Ambulanţă, Simona Gogonea. În ultima saptămână, cinci persoane din judeţul Braşov au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost înţepate de viespi.

Şofer de ambulanţă, înţepat de 25 de ori

Săptămâna trecută, un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Întorsura Buzăului, care se afla în timpul programului de lucru, a fost atacat, de viespi şi a fost internat de urgenţă în spital. Întâmplarea s-a petrecut în localitatea Floroaia, noapte, în timpul unei intervenţii efectuate la solicitarea unui pacient. În momentul în care şoferul a coborât din maşină a fost atacat de viespi, fiind înţepat de aproximativ 25 de ori. Se presupune că a trecut cu roata peste vreun cuib de viespi îngropat în pământ. Intervenţia de urgenţă a asistentei care se afla în ambulanţă l-a salvat pe bărbat de şocul anafilactic.

Cum se evită şocul anafilactic

Şocul anafilactic este o reacţie alergică foarte gravă, care, dacă nu este tratată foarte rapid, poate duce la moartea pacientului prin insuficienţă respiratorie. Au fost cazuri când s-a murit şi de la o singură înţepătură. Medicii le recomandă persoanelor care au suferit înţepături de albine sau de viespi să se prezinte de urgenţă la o unitate medicală, iar cei care ştiu că sunt alergici la astfel de înţepături să poarte cu ei un dispozitiv autoinjector cu adrenalină (epinefrina) pentru a evita şocul anafilactic.

Comentarii

Ultimă oră