Sari la conținut

SUBTRAVERSĂRI DIFICILE PENTRU ÎNLOCUIREA CONDUCTEI VECHI DE PESTE 60 DE ANI, PE STRADA CASTANILOR

subtraversari-dificile-pentru-inlocuirea-conductei-vechi-de-peste-60-de-ani-pe-strada-castanilor

Așa cum am anunțat, lucrările de modernizare a rețelelor de apă de pe strada Castanilor se prelungesc cu încă o săptămână, până în data de 4 octombrie. Astfel, circulația rutieră continuă să fie restricționată pe strada Castanilor pe partea dreaptă, pe o singură bandă, în sensul de mers către Bulevardul 15 noiembrie.

Mai exact, lucrările înseamnă subtraversarea bulevardului 15 noiembrie cu o conductă de fontă de 6 metri lungime și cu un diametru de 500 de mm. Facem precizarea că această subtraversare este foarte dificilă, dat fiind faptul că subteranul străzilor din această zonă cuprinde conducte și cabluri de la 15 deținători de utilități pe sub care trebuie introdusă conducta de fontă. Pentru a proteja sistemul deja existent, pe strada Castanilor săpăturile sunt executate manual, drept urmare, montarea conductei de fontă înaintează într-un ritm lent.

Ne cerem scuze tuturor brașovenilor pentru acest disconfort în trafic, pentru zgomot și praf. Îi asigurăm pe cetățeni că aceste lucrări sunt în beneficiul lor pe termen lung, deoarece vechile conducte aveau peste 60 de ani. Aceste lucrări se întind pe multe din străzile principale ale Brașovului și vor afecta circulația rutieră și pietonală și anul viitor. Reamintim că străzile reabilitate cuprinse în acest contract din fonduri europene sunt: Castanilor, Avram Iancu, Al. I. Cuza, Iuliu Maniu, 15 Noiembrie, Lucian Blaga, Nicolae Titulescu, Serii, Petru Rareș, Toamnei, Zizinului, Saturn, Barbu Lăutaru, Carierei, Griviței

Valoarea întregului contract derulat, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.

Comentarii

Ultimă oră