Sari la conținut

Valea Cetăţii din Râşnov a fost sâmbătă scena pe care au defilat aproximativ 100 de „corbi”, admiraţi de sute de vizitatori veniţi să admire superbele exemplare, în cadrul expoziţiei organizate de Clubul Crescătorilor de Ciobăneşti Româneşti Corbi, în parteneriat cu Primăria Oraşului Râşnov.

Ciobănescul românesc corb a fost omologat în ţara noastră abia în 2008. Primii paşi, în acest sens au fost făcuţi în urmă cu aproximativ 15 de ani, de către un grup de iubitori de câini, care au şi înfiinţat Clubul Crescătorilor de Corbi, iar acum, împreună cu Asociaţia Chinologică Română, întreprinde demersurile în vederea omologării rasei la nivel internaţional.
Cele mai frumoase exemplare. Printre procedurile obligatorii se află şi organizarea unor expoziţii şi concursuri, atât pentru verificarea modului în care sunt respectate standardele rasei, cât şi pentru selectarea celor mai reuşite exemplare. Râşnovul a găzduit cea de-a IV-a expoziţie de profil. „Aici alegem cele mai reuşite exemplare de „corbi”. Este o expoziţie de club şi selecţie, ce face parte din  procedura specifică de omologare a rasei la nivel internaţional. Pentru ca o rasă să fie omologată la nivel internaţional, trebuie să se realizeze cel puţin opt linii de sânge” a declarat  Sebastian Fleşieru.

Comentarii

Ultimă oră