Sari la conținut

Mini ghid: Tot ce ar trebui să ştii despre saltelele din latex

mini-ghid-tot-ce-ar-trebui-sa-stii-despre-saltelele-din-latex

Saltelele din latex câştigă din ce în ce mai mult teren şi există un motiv întemeiat pentru acest lucru. Latexul este un derivat al cauciucului, un material natural de calitate, iar saltelele realizate din acest material asigură un suport ortopedic superior, sunt elastice şi confortabile.

Latexul este natural


Dacă vrei o saltea care nu elimină toxine, realizată din materiale naturale prietenoase cu mediul, ia în considerare gama de saltele din latex!

Seva colectată din arborii de cauciuc este coaptă şi se obţin straturile de latex. Prin urmare, latexul este un material natural care elimină riscul de a respira toxine în timpul somnului. Dacă vrei ceva de calitate, garantat, caută saltele din latex certificat GOLS, GOLD sau GOTS.

Tipuri de latex


Latexul natural poate fi de două tipuri:

1. Latex Dunlop - este cel mai popular şi oferă o suprafaţă fermă; dacă vrei latex Dunlop organic, caută o saltea certificată GOLS;
2. Latex Talalay - este perfect pentru traversele laterale şi reducerea punctelor de presiune. Acestea susţin perfect şoldurile şi umerii, asigurând un suport ferm.

Iată o parte din avantajele saltelelor din latex!

Asigură confort sporit


Cea mai importantă caracteristică a saltelelor din latex este gradul sporit de confort pe care îl asigură. Acesta este şi motivul pentru care sunt atât de populare.

Se mulează perfect după formele corpului şi, totodată, revin la forma iniţială imediat ce presiunea a dispărut, cu mult mai rapid decât cele cu spumă cu memorie. Întrucât absorb energia şi reduc vibraţiile, sunt ideale pentru cei care se mişcă mult în somn sau pentru cupluri. De asemenea, sunt recomandabile celor care suferă de dureri şi au nevoie de o saltea care să uniformizeze presiunea şi să reducă disconfortul la nivelul şoldurilor, umerilor, spatelui sau articulaţiilor.

Sunt răcoroase


Experienţa unui somn pe o saltea latex s-ar putea să fie una dintre cele mai răcoroase. Acestea sunt reci în mod natural şi previn problemele de supraîncălzire.

Atât saltelele din latex Dunlop, cât şi cele din latex Talalay sunt respirabile şi facilitează fluxul de aer pe toată suprafaţa, ceea ce menţine temperatura corpului constantă şi scăzută şi asigură tot confortul necesar unui somn de calitate.

Oferă un bun sprijin


Latexul este un material durabil şi rezistent care oferă un suport bun pentru somn, indiferent de poziţie. Prin urmare, o saltea din latex, menţine poziţia coloanei şi reduce presiunea, asigurând un somn odihnitor.

Este Eco Friendly


O altă caracteristică atractivă a saltelelor din latex este faptul că sunt naturale şi prietenoase cu mediul. Prin cumpărarea saltelelor din latex organic, pur, certificat GOLS, poţi să fii sigur că este biodegradabilă şi că reduci impactul asupra mediului.
De asemenea, poate dura mai bine de 20 de ani, ceea ce poate fi un alt avantaj pentru mediu.

Este ignifugă


Ca orice tip de saltea, şi cea din latex trebuie să fie ignifugă. Acest lucru este realizat tot în mod natural prin folosirea unui strat protector din lana care creşte rezistenţa în faţa focului. Prin urmare, aceste saltele fac faţa focului, fără a fi, însă, tratate cu substanţe chimice ignifuge.

Izolează mişcarea


Dacă ai un partener de pat, ştii ce înseamnă să nu poţi dormi din cauza mişcărilor pe care acesta le face noaptea, în somn. Întrucât oferă o bună suprafaţa de sprijin şi izolează mişcarea, saltelele din latex sunt perfecte pentru cupluri.

Necesită întreţinere redusă


Comparativ cu celelalte tipuri de saltele, cele din latex necesită îngrijiri minime. De asemenea, nu trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă o dată la două luni. Totuşi, pentru a preveni uzura prea mare în anumite zone, este recomandată întoarcerea acesteia o dată la şase luni.
O husă de saltea impermeabilă şi respirabilă va fi de mare ajutor pentru a păstra salteaua curată şi confortabilă.

Găseşte salteaua de latex care ţi se potriveşte şi asigură-ţi un somn odihnitor şi de calitate! Profită de ofertele bune de preţuri şi fă achiziţii inteligente!

Comentarii

Ultimă oră